miercuri, 29 aprilie 2009

Stii ce floare esti sau iti doresti sa fii?

Suntem in plin anotimp al florilor, al cascadelor fragede de verdeata, in miezul simfoniilor de miresme vegetale.
De ce n-am face o incursiune in lumea florilor care ne definesc cararea vietii, poate fara sa stim?

Sa vedem ce flori intruchipam, in functie de cifrele continute in ziua nasterii...


Floarea Soarelui daca te-ai nascut intr-o zi de 1, 10, 19 sau 28

Cine esti? O persoana care, asemenea florii soarelui, are nevoie de stralucire. Esti o fiinta dinamica, placuta, generoasa, vrei sa te afli in centrul atentiei si chiar ai un magnetism care va acapara atentia multor persoane! Ai idei bune si esti in stare sa le pui in practica. Felicitari!
Destin: In tinerete poti alege un drum care sa nu duca nicaieri...numai ca te vei opri la timp. Oricum, te vei descurca minunat in cele mai dificile situatii! Oamenii te vor admira pentru faptele tale.
Ce sa faci pentru a fi fericita? Sa te lasi calauzita de ceea ce simti, dar sa nu calci in picioare sufletele celorlalti. Sa te straduiesti sa nu fi autoritara, impulsiva sau imprudenta! Bafta!


Bujor daca te-ai nascut intr-o zi de 2, 11, 20, 29

Cine esti? O persoana foarte pasionala in tot ceea ce face! Esti perseverent(a), oricat de dificila ar parea situatia in care te afli. Esti loial(a), iti indeplinesti responsabilitatile intr-un mod exemplar. Nu poti trai singur(a), esti pasional, dar si foarte posesiv(a), uneori sufocant(a) in manifestarile de tandrele.
Destin: Iti place mult natura, dar actiunile tale au ca scop asigurarea unui trai confortabil, fara probleme. Din acest punct de vedere esti un(o) invingato(a)r(e)!
Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa nu subapreciezi oamenii si sa nu-i jignesti. Sa nu fi incapatanat(a) si inflexibil(a). Fii mai curajo(a)s(a)! Doar respectand aceste principii vei fi impacat(a) cu tine si cu cei din jur. Succes!


Papucul Doamnei daca te-ai nascut intr-o zi de 3, 12, 21 sau 30

Cine esti? O persoana instabila si imprevizibila, exuberanta si timida in acelasi timp. Nu iti place sa stai prea mult intr-un loc, situatiile si personajele trebuie sa se schimbe pentru a te simti bine. Programele si regulamentele nu sunt pentru tine pentru ca ai impresia ca-ti ingradese libertatea la care tii atat de mult. Esti foarte curio( a)s( a) si ai nevoie in permanenta de lucruri care sa-ti alimenteze curiozitatea.
Destin: Desi puneti totul sub semnul jocului dragostei si al intamplarii, informatiile pe care le acumulati va fac indispensabil din punct de vedere professional. Aveti, de asemenea, o capacitate mare de adaptare si integrare.
Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa nu mai fii atat de superficial(a)! Sa-ti fie mai clara notiunea de fidelitate. Sa nu mai fi imprastiat(a), mai multa rigurozitate te va ajuta in tot ce vei intreprinde.


Albastrea daca te-ai nascut intr-o zi de 4, 13, 22 sau 31

Cine esti? O persoana fidela, care, la randul ei, are mare nevoie de stabilitate. Ai un dezvoltat simt al ordinii si incepi de multe ori sa organizezi si vietile celorlalti. Dar firea ta profunda si sensihila va fermeca orice persoana care te va cunoaste cu adevarat. " Nu-ma-uita'', nu-i asa?
Destin: Toate actiunile pe care le vei intreprinde au un grad minim de risc. In concluzie, suceesul iti va fi de la bun inceput asigurat 90%.
Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Da dovada de tact cand iti impui punctul de vedere. Exprima-ti sentimentele fata de persoanele iubite!


Iris daca te-ai nascut intr-o zi de 5, 14 sau 23

Cine esti? O persoana dinamica, sociabila si sincera, simpatica si foarte inteligenta. Esti echilihrat(a), dar o jignire te poate transforma intr-un vulcan! Respecti oamenii si astepti acelasi lucru din partea lor. Ai o mare capacitate de adaptare.
Destin: Poti deveni dependent(a) de placeri de tot felul care, numai o data gustate, te iau in stapanire. Cu umor, vei intretine multe relatii doar la nivelul flirtului, pentru ca te distreaza seductia in sine, dar si sexualitatea. Persoanele din jurul tau vor fi capabile sa poarte discutii interesante, pentru ca alt gen de oameni nu accepti in jurul tau. E O.K. sa fii selectiv.
Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa vezi lucrurile asa cum sunt si sa fii mai retinut(a).


Mac daca te-ai nascut intr-o zi de 6, 15 sau 24

Cine esti? O persoana intuitiva, care anticipeaza situatii si chiar face profetii in toata regula! Esti un bun psiholog, nimeni nu poate avea secrete fata de tine. Esti sensibila, rafinata si te cufunzi uneori in reverii adanci...
Destin: Esti romantica si toata viata vei cauta un partener potrivit. Din acest motiv s-ar putea sa te casatoresti de mai multe ori... Esti sensual(a) si iti cauti echilibrul in prezenta iubitei /iubitului. Absenta unui partener potrivit te poate duce la dezechilibru interior. E totusi posibil ca in cele din urma ea/el sa apara in carne si oase.
Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa-ti descoperi si sa-ti folosesti aptitudinile! Evita alcoolul si drogurile.


Orhidee daca te-ai nascut intr-o zi de 7, 16 sau 25

Cine esti? Persoana sensibila, cu un simt dezvoltat al datoriei. Esti gata sa-i ajuti pe cei din jur intr-un mod total dezinteresat. Te detasezi in multime, cu toate ca nu o faci intr-un mod constient. Esti de o frumusetc izbitoare, care nu se incadreaza neaparat intr-un tipar, ci pur si simplu atrage atentia.
Destin: Vei fi dezamagit(a) cand vei observa ca ceilalti nu accepta regulile de oneslitate de la care tu nu te abati. Esti marcat(a) de tristete in mod ohisnuit, dar trebuie sa o controlezi. Calatoriile ar fi o solutie pentru a-ti risipi melancolia in peisaje. Caminul pe care ti-l doresti e unul bine organizat. Stii sa iubesti, iar profunzimea sentimentelor tale va fi pentru partener o binecuvantare!
Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Calatoreste! Nu-i lua pe ceilalti prea in serios!


Margareta daca te-ai nascut intr-o zi de 8, 17 sau 26

Cine esti? O persoana modesta, rezervata, dar perseverenta. Sensibila, susceptibila, prudenta. Esti in defensiva, de multe ori capitulezi prea usor.
Destin: Vei avea prieteni putini, dar adevarati. Esti tandra si astepti acelasi lucru de la partener, asa ca-l vei cauta destul timp... Dar ceea ce e cu adevarat important e fericirea care iti va umple intr-o zi inima pentra ca esti o persoana norocoasa!
Ce sa faci pentru a fi fericita? Sa nu fi suspicioasa cu toata lumea.


Trandafir daca te-ai nascut intr-o zi de 9, 18 sau 27

Cine esti? O persoana temperamentala si impulsiva, adesea expusa consecintelor neplacute ale propriilor fapte. Accepti sarcini dificile Si esti foarte curajoasa. Esti capabila sa faci mari sacrilicii. Familia si prietenii se pot bizui pe tine. Ai o receptivitate ascutita la stimulii sentimental-erotici.
Destin: Nu se poate trece usor peste interesele tale vitale. Ii vei deranja pe multi datorita simtului moral foarte dezvoltat. Vei urmari idealuri carora le vei consacra intreaga ta energie. "L'important ce la rose..."
Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa nu iti neglijezi partenerul.


Cred ca putem gasi destule indicii in aceasta harta a zugravirii personalitatilor prin intermediul florilor, doar ca raman o puzderie de soiuri de flori neacoperite!

Acelea pentru cine sunt, pe cine oglindesc? Fara indoiala, contureaza maretia naturii si farmecul ei nemuritor...


UPDATE. Special pentru draga mea prietena, Mesterul Manole, voi asterne in cele ce urmeaza Legenda unei flori minunate, Papucul Doamnei (lat. Cypripeidum calceolus).

Legenda spune ca pe aceste meleaguri mioritice ar fi poposit Venus, zeita frumusetii si a primaverii din mitologia romana. Se povesteste ca la poalele muntilor Rarau erau trei ciobani cu turmele de oi. Era primavara si intreaga natura mustea de viata. Padurile inverzite si cantecul duios al fluierului te imbiau la vraja si la dragoste intre oameni.
Venus statea lungita pe iarba moale sub un stejar si asculta fermecata glasul fluierului, uimita de frumusetea celui care canta, un cioban, pe nume Ionica. Dar si zeita era rapitor de frumoasa si de gratioasa, fiind invesmantata intr-un val alb-liliachiu, cu o coronita de flori pe frunte. Jupiter, tatal tuturor zeilor, de teama ca zeita va ramane pe Pamant de dragul ciobanului cu fluier, slobozind un fulger teribil i-a poruncit sa se intoarca in lacasul zeilor, care era varful Olimp al unor munti inalti. In graba mare insa, ascultandu-i porunca, Venus si-a pierdut papucul din piciorul stang.

Ionica, ciobanasul, gasind papucul, mare i-a fost mirarea cand a vazut ca papucul nu poate fi urnit din loc, ca si cum ar fi prins radacini. Si intr-adevar pana seara, in jurul papucului zeitei au crescut cateva frunze verzi, late, cu nervuri arcuite in jurul lor.
Framantat de ganduri Ionica ciobanasul a adormit langa papucul uitat de zeita, visand ca aceasta ii spunea: "Sa nu misti papucul din locul lui pentru ca el se va transforma in cea mai frumoasa floare ce va impodobi vaile muntilor vostri".
Ionica s-a trezit dimineata vesel, ramanand pironit locului ceasuri intregi pentru a vedea implinirea minunii visate. Si minunea se implini!
Povestind cele intamplate oamenilor locurilor si celorlalti ciobani, floarea crescuta din papucul zeitei a capatat numele de "papucul doamnei" sau "pantofiorul lui Venus", asa cum se stie si in zilele noastre, simbolizand dragostea de natura a oamenilor si bucuria lor la venirea primaverii.

34 de comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Pescarus!
Recunosc , ca , desi nu cred prea mult in asocieri de acest gen, ma fascineaza si, involuntar, ma gandesc cum ar fi, daca..
De aceea, am trecut in graba peste primele. Ca sa ajung la mac.Si ce-am citit imi place.
Chiar daca acestea sunt eteritatzi de-o clipa, vorba poetului.
Mie imi plac toate florile.Chiar mi-ai dat o idee-intr-o zi ,o sa vi le arat pe cele din casa mea.Florile ne fac viatza mai frumoasa, shi daca, mai shi semanam cu unele dintre ele, avem motive de fericire!
Multzumesc!

pescarusul argintiu spunea...

Da, Gina, am fost si eu sa aprofundez "macul" :)
Si mie mi-a placut ce am citit si ma bucur ca ti se potriveste caracterizarea dintre petalele lui.
Iubesc aceasta floare de vara, sangerie si gingasa, ce domneste regeste peste imparatia aurie a lanurilor de grau.
Ar fi minunat sa ne prezinti intr-o zi simfonia florilor din casa ta!
Mi-as dori sa am un mac presat drept semn de carte si sa mangaie cu catifelarea sa paginile unei editii eminesciene!
Sunt magulita ca materialul acesta floral te-a surprins in mod placut!

INCERTITUDINI spunea...

p.s. Am uitat sa completez ceva- am o singura casnicie, de-o viatza.

pescarusul argintiu spunea...

Gina, esti un model de viata pentru cei tineri, aflati la inceput de drum, dar si pentru cei patrunsi de indoieli, ezitari si pasionati de aventura propriei lor vieti!
Romantismul si statornicia au facut casa buna cu edificiul stabil al casniciei tale.
Mult senin, intelegere si armonie, alaturi de distinsul tau tovaras de viata!

starsgates spunea...

Sunt din 15, deci sunt...MAC. De ce crezi ca am campul cu maci?

pescarusul argintiu spunea...

Ei, Steluta draga, aveam eu o vaga banuiala, care acum s-a adeverit! :)
Recunosc ca maci superbi ca ai tai, parca ireal de fermecatori, n-am mai vazut nicaieri!
Pur si simplu a plouat cu maci :))
Din ce zona i-ai imortalizat?
Ai mai cutreierat pe acolo?
Sa-ti fie viata un camp presarat cu maci!

Bibliotecaru spunea...

Cei nenăscuţi sunt boboci nedesfăcuţi, indecişi, seminţe care nu reprezintă decât mirosul de verde,

Cristian spunea...

Foarte interesant.Nu ma gandeam ca sunt bujor.:)Candva ceea ce spui despre bujor era adevarat.Acum multe aspecte descrise de tine au disparut.Pana la urma in asta consta evolutia noastra.O seară superba sufletel iubit!:)

Cristian Lisandru spunea...

Excelent! Iată de ce îmi plac mie trandafirii - sunt născut într-o zi de 18. Ce coincidenţă - la postarea de zi după amiază am ales o fotografie cu un trandafir!

loristiuj spunea...

i-auzi frate! după zodiacul tău eu sunt albăstrea... acuma ce să zic.. daaaa, sunt fidelă, ordonată, profundă, sensibilă, fermecătoare, de neuitat, cu succes 90%, cu tact și chiar mai mult decât atât! Da nu-ș cum să zis... mă simt tot floarea-soarelui... cred că am o tulburare de identitate! :-))

pescarusul argintiu spunea...

Frumos ai punctat ideea, Bibliotecaru!
Cei nenascuti sunt visul vegetal la scara mica, structurala, atingand nivel de atom.
Avem toti un parcurs comun, acum imi fuge gandul la poezia "Suntem un popor vegetal" a Anei Blandiana...
Bobocul in sine, in proces de formare poate reprezenta si conturarea imaginii fragede a tineretii, a adolescentei inmugurite pasind spre alcatuirea si deschiderea petalelor.

pescarusul argintiu spunea...

Cristian, oricum bujorul este zugravit predominant prin trasaturi laudative!
Nu trebuie sa-ti faci griji, e firesc ca mai intai sa ne conturam si apoi sa ne desavarsim caracterul, personalitatea, dezvoltarea personala pe masura inaintarii in varsta.
Domnule "Bujor", o seara plina de proaspete miresme vegetale si cu zambet de petale! :)

pescarusul argintiu spunea...

Da, Cristi, ceva inexplicabil te atragea spre alegerea acestei flori, iar acum ai inteles de ce!
Trandafirul este purtatorul unei miresme unice, inconfundabile, pline de vraja, iar tepii sai il fac greu accesibil gradinarilor de rand.
Se remarca prin virtuti puternice si rare.
Domnule "Trandafir", o seara catifelata si parfumata suav cu arome de roze! :)

pescarusul argintiu spunea...

Lori, dar si albastreaua are o gingasie si un farmec aparte!
Ne sopteste din covorul verde al ierbii "Nu-ma-uita", zambindu-ne cu tot chipul.
In cazul tau cred ca e vorba de o simbioza vegetala, ai rapit multe din stralucirea florii-soarelui! :)
Iti daruiesc un brat de lujeri de "sun flower", pentru pastrarea bunei dispozitii si a tonusului ridicat!

Manole spunea...

am inteles ca sunt Papucul Doamnei...dar e cu toc sau nu?
Ca sa stiu daca mi se potriveste! :P

In proportie de 98% se potriveste...m-a surprins.

pescarusul argintiu spunea...

Mestere draga, dat fiind ca Papucul Doamnei creste pe inaltimi de munte si-i place sa priveasca de sus creatia, sigur are si toc, pe langa pintenul ce-o defineste! :)
Am inteles ca face parte din familia orhideelor, deci o data in plus este speciala.
Ma bucur ca te-ai regasit in descrierea acestei flori rosii-sangerii, ocrotita prin lege si considerata monument al naturii.
Te invit, daca ai timp, sa revii si sa citesti frumoasa legenda a florii tale.
Te rog sa probezi o pereche rosie de "Papucul Doamnei", sigur ti se vor potrivi ca turnati!

www.jamescrissilv.ro spunea...

Superb materialul.
Cea mai frumoasa floare pentru mine este Crinul...
O zi minunata iti doresc

mmary spunea...

Dupa ziua in care m-am nascut"9" as fi trandafir...ma regasesc in descrierea facuta...insa acum as vrea sa fiu doar o fragila floare-de-nu-ma-uita,neinsemnata poate pentru oameni,insa cu siguranta ocrotita de privirile divine...as vrea sa fiu atat de fragila incat Creatorul meu sa fie nevoit sa ma atinga cu mangaierile sale,pentru ca sa nu ma prabusesc...

pescarusul argintiu spunea...

James, cu siguranta ca te regasesti in maretia si delicatetea acestei flori regale.
Nu stiu de ce a scapat nenominalizat in aceasta corespondenta florala...
O zi cu mult soare si miresme profunde de crin!

pescarusul argintiu spunea...

MMary, cred ca suntem pe rand, mai multe intruchipari de flori, asa cum deseori ne lasam patrunsi de o multitudine de simtiri si de impresii.
Trandafirul este o floare cu multa personalitate si expresivitate.
Dar si florile gingase de "nu-ma-uita" ne cuceresc prin fragilitatea si finetea lor.
Creatorul vegheaza si ocroteste toate fapturile izvorate din seva sa.
O zi plina de zambete si flori!

LZ spunea...

Ia uite, domnule, sunt un iris. O frumoasa floare de iris. Nu stiam. Desi eu ca am delicatetea si mirosul unei flori delicate! M-a amuzat!

CELLA spunea...

Cora, eu şi Manole suntem papuci :)))
vaiiiiiiiiii
m-am prăpădit de rîs
chiar nu cred că semănăm, ea-i multtttttttttttttt mai "altfel", se "vede cu ochiul liber" ;)
Manole ... să nu-mi dai cu papucul :)))

pescarusul argintiu spunea...

LZ, bine ai venit si ma bucur ca ai descoperit pe aici lucruri noi :)
Irisul e o floare deosebita, aparent fragila, dar zvelta si atragatoare.
Sunt sigura ca te regasesti in virtutile acestei flori speciale.
O noapte linistita si te mai astept!

pescarusul argintiu spunea...

CELLA draga, vom alcatui o colectie de papuci, editie speciala! :)
Caracterizarile sunt orientative, nu trebuie sa le luam "ad literam", iar comparatiile ne amuza intr-atat, pana ne scot din papuci ;)

Anonim spunea...

Draga Pescarusule,am ajuns si eu la tine intrun sfarsit si am gasit acest horoscop minunat.de fapt,mie-mi plac mai mult florile! :)
Am descoperit ca sunt un iris,ceea ce ma mira.imi plac toate florile,dar irisul nu e floarea preferata.
Poate ca e asa cum scrie acolo,ma recunosc si nu,dar cine poate spune ca se cunoaste pe sine?

pescarusul argintiu spunea...

Gabi draga, irisul pe care-l intruchipezi conform acestei evidentieri este o floare absolut remarcabila, datorita frumusetii sale fragile si efemere, a perfectiunii liniei si tinutei sale elegante.
S-ar putea extrage multe din culisele acestei flori, dar cred ca un aspect extrem de important, descoperit de curand de mine, este supranumirea Irisului drept "floarea Fecioarei Maria".
Cateva spicuiri ne ajuta sa-i cunoastem mai bine firele existentei sale.
Irisul sau stanjenelul, cum este mai bine cunoscut are o valoare simbolica in numeroase civilizatii ale lumii. Astfel, in mitologia greaca, Iris este zeita soarelui, considerata mesager intre Olimp si Terra, drumurile sale fiind marcate de un curcubeu multicolor care ii indulcea sobra aparitie.
Dupa aparitia crestinismului, irisul a inceput sa fie considerat drept floarea Fecioarei Maria. La francezi a fost cel dintai simbol al regalitatii, fiind premergatorul faimoasei flori de crin. Floarea de iris este alaturi de crizantema, simbolul oficial al Japoniei.
Irisul este originar, in special, din emisfera nordica, fiind o planta specifica zonelor temperate reci si putand fi intalnite pana la limitele desertice.
Nu-i asa ca deja ai inceput s-o indragesti si s-o pretuiesti mai mult?
Un buchet scanteietor de flori de iris, impletit cu fundita zambetelor curate pentru tine!
Si o dedicatie de suflet, a trupei IRIS, cu a ei "Floare de Iris":
http://www.trilulilu.ro/xsilviax8/ef2272e23eb5f0

greenfield spunea...

Imagineaza-ti ca si eu sunt ca Mesterul Manole, nu degeaba ne-am cunoscut noi pe meleagurile virtuale. Cu povestea florilor m-ai dat gata:)) Am sa pun si eu link-ul de-aici ca-i foarte interesant!:)

pescarusul argintiu spunea...

Greenfield draga, chiar ma gandeam la tine cand am lucrat la aceasta postare si ma straduiam sa te incadrez corect la capitolul floral! :)
Sunt absolut convinsa ca "Papucul Doamnei" ti se potriveste si te face sa calci confortabil ;)
In aceeasi masura si Legenda acestei flori rare, ocrotite prin lege, mai ridica din valul misterelor fiintelor noastre launtrice.
N-ai idee ce mult ma bucur ca ti-a placut aceasta tematica, pe care si eu am gasit-o deosebit de interesanta.
Multumesc mult pentru initiativa de a o transmite mai departe si pentru entuziasmul tau cuceritor!

Manole spunea...

CELLA, cum mai altfel??? :))))))
Adica ce la asa papuci frumosi....crezi ca as fi eu in stare sa le stric...botul????
Pai, se poate???
Tano, 2 ture de CELLA, te rog!

Greenfield: ;)

pescarusul argintiu spunea...

Manole draga, uite, propun sa ne gandim la aceasta floare, in special pe timp de zi, cand suntem pe baricade, la datorie, alegandu-i cealalta denumire, de "pantofiorul lui Venus", e mai cool si mai potrivita.
Spre seara, cand ne dorim relaxarea si comoditatea din peisajul casnic, revenim ca niste doamne, in papuci :)
Sunt sigura ca si CELLA, si Greenfield vor fi de acord, fara rezerve ;)

Manole spunea...

Vaaai de mine si de mine....de citit am citit de cum m-ai spus de legenda...abia in seara asta am vazut ca, draga te tine ai facut si UPDATE, pentru mine.
Multumesc, Pescarusule. Te imbratisez cu drag! :)

CELLA spunea...

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
vă îmbrăţişez pe toate, cu şi fără papuci ... toate florile-s minuni ale Domnului
şi noi, da' mai mici :)))

pescarusul argintiu spunea...

Mestere draga, a fost un fel de glazura pe tortul acestei postari, ornata cu frisca si ananas, legenda Papucului Doamnei! :)
Ti-am dedicat-o din toata inima, m-am bucurat ca ai savurat-o, alaturi de multe dragi impricinate ;)
Ma gandesc ca poate si acum Ionica ciobanasul sta pe un picior de plai si contempla vrajit gingasia "papucului"...
Te imbratisez si eu, cu mult drag!

pescarusul argintiu spunea...

CELLA, azi mi-s in pantofiorii lui Venus, ca-n papucei ma cufundam din plin in apele de pe caldaram :))
Primit-am tirul de imbratisari de la tine, a venit cu "recomandata" via Oradea :)
In rest, le dau mai departe, imbogatite de suflarile umede ale Capitalei, tuturor florilor din gradina Domnului, cum bine zici!