joi, 8 mai 2008

Stiti ce fiinta vegetala sunteti ?



Verdele proaspat si viu care acopera parcurile orasului si palcurile amenajate intre blocuri m-a inspirat hotarator si m-a determinat sa aleg pentru astazi o tema mai relaxanta, ca o invitatie la deconectare si reverie, dar si pentru a ne reaminti ce seve si ce energii circula prin interiorul fapturilor noastre, sa vedem cu ce intrupare din lumea minunata a copacilor ne asemanam si ne infratim...

Ce copac ti se potriveste in functie de data nasterii? Care este personalitatea ta in functie de acest copac?


>23 decembrie - 1 ianuarie ? MAR

>2 ianuarie - 11 ianuarie ? BRAD

>12 ianuarie - 24 ianuarie ? ULM

>25 ianuarie - 3 februarie ? CHIPAROS

>4 februarie - 8 februarie ? PLOP

>9 februarie - 18 februarie ? CURMAL

>19 februarie - 29 februarie ? PIN

>1 martie - 10 martie ? SALCIE

>11 martie - 20 martie ? TEI

>21 martie - STEJAR

>22 martie - 31 martie ? ALUN

>1 aprilie - 10 aprilie ? SCORUS

>11 aprilie - 20 aprilie ? ARTAR

>21 aprilie - 30 aprilie ? NUC

>1 mai - 14 mai ? PLOP

>15 mai - 24 mai ? CASTAN

>25 mai - 3 iunie ? FRASIN

>4 iunie - 13 iunie ? CARPEN

>14 iunie - 23 iunie ? SMOCHIN

>24 iunie - MESTEACAN

>25 iunie - 4 iulie ? MAR

>5 iulie - 14 iulie ? BRAD

>15 iulie - 25 iulie ? ULM

>26 iulie - 4 august ? CHIPAROS

>5 august - 13 august ? PLOP

>14 august - 23 august ? CURMAL

>24 august - 2 septembrie ? PIN

>3 septembrie - 12 septembrie ? SALCIE

>13 septembrie - 22 septembrie ? TEI

>23 septembrie - MASLIN

>24 septembrie - 3 octombrie ? ALUN

>4 octombrie - 13 octombrie ? SCORUS

>14 octombrie - 23 octombrie ? ARTAR

>24 octombrie - 11 noiembrie ? NUC

>12 noiembrie - 21 noiembrie ? CASTAN

>22 noiembrie - 1 decemrbie ? FRASIN

>2 decembrie - 11 decembrie ? CARPEN

>12 decembrie - 21 decembrie ? SMOCHIN

>22 decembrie - FAG


ALUN ? intr-un cuvant, esti o persoana extraordinara. Esti plina de sarm, de umor. Stii cum sa lasi o impresie placuta. Lupti pentru cauze sociale sau politice. Esti un pic cam schimbatoare, dar esti onesta, perfectionista. Iti doresti ca si ceilalti sa fie corecti cu tine.

ARTAR - cuvantul care te defineste este independenta spiritului. Nu esti o persoana comuna. Esti plina de imaginatie si treci drept o persoana originala. Esti rezervata, dar ai incredere in tine. Iti plac experientele noi. Ai o memorie foarte buna si inveti foarte usor. Ai o viata sentimentala complicata si iti doresti sa ii impresionezi pe ceilalti.

BRAD - cuvantul care te defineste este misterul. Te descurci foarte bine in situatii de stres, admiri frumosul, tii foarte mult la cei apropiati si ai face orice pentru ei. Esti foarte sociabila si iti place sa lenevesti dupa ce muncesti mult. Esti relativ modesta, nu esti egoista. Nu prea ai incredere in ceilalti, desi iti place sa ai cat mai multi prieteni. Uneori esti incapatanata. Esti o persoana de incredere.

CARPEN - cuvantul care te defineste este bunul gust. Ai o frumusete rece, te preocupa aspectul exterior si vrei sa fii mereu in forma. Iti doresti o viata cat mai confortabila, cat mai disciplinata. Partenerul tau trebuie sa aiba un suflet bun si sa fie sensibil. Visezi la parteneri neobisnuiti, dar arareori ramai alaturi de unul nonconformist. Nu ai incredere in oameni, esti nesigura pe tine.

CASTAN - cuvantul care te defineste este onestitatea. Esti o prezenta impunatoare. Ti-ai dori sa se faca dreptate intotdeauna. Esti un diplomat innascut, iti place sa lucrezi mult, uneori dai impresia de superioritate. Esti sensibila la dorintele si nevoile celorlalti, esti o prezenta foarte placuta. Uneori, simti ca nu te intelege nimeni. Tii foarte mult la familie, esti fidela in iubire si ceri acelasi lucru din partea partenerului.

CHIPAROS ? cuvintele cheie sunt credinta, loialitatea. Esti puternica, te adaptezi foarte usor. Profiti de viata la maxim, chiar daca anumite aspecte nu iti plac sau nu esti de acord cu ele. Te straduiesti sa fii multumita de tine. Esti optimista si este foarte important pentru tine sa fii independenta financiar. Iti doresti foarte mult sa fii iubita, urasti singuratatea, esti foarte pasionala, dar gasesti foarte greu un partener care sa te multumeasca. Ai tendinta de a fi neglijenta, vrei sa inveti cat mai multe. Ai nevoie ca persoanele din jurul tau sa aiba nevoie de tine.

CURMAL ? cuvantul care te defineste este increderea. Esti o persoana puternica, stii cum sa te adaptezi in orice situatie. Ai o sanatate buna si ai multa incredere in tine. Nu esti deloc timida si esti un foarte bun orator. Multi considera ca adopti un aer de superioritate. Esti convinsa ca nu exista decat o singura mare iubire. Esti capabila sa iei decizii rapid.

FAG - cuvantul care te defineste este creativitatea. Ai mult bun gust, te preocupa aspectul tau exterior, ai o viata foarte bine organizata, esti chibzuita. Esti un bun lider, nu iti asumi riscuri prea des, esti rationala. Iti place sa fii mereu in forma.

FRASIN ? cuvantul care te defineste este ambitia. Esti foarte atractiva, plina de viata, impulsiva. Nu pui criticile la suflet, esti foarte inteligenta, ambitioasa. Iti place sa te joci cu focul, dar esti o persoana de incredere. Ai nevoie sa fii in centrul atentiei, motiv pentru care uneori esti considerata egoista. Ai nevoie de multa iubire si sprijin emotional.

MAR ? cuvantul care te defineste este iubirea. Esti linistita si timida uneori. In schimb, esti seducatoare, sensibila, esti fidela, ai nevoie sa iubesti si sa fii iubita. Ai numeroase talente, iubesti copiii, esti foarte generoasa si ai nevoie de un partener foarte afectuos si tandru.

MASLIN ? - cuvantul care te defineste este intelepciunea. Iti place soarele, caldura. Esti rationala, echilibrata. Eviti violenta si agresiunea de orice fel. Esti o adevarata justitiara, esti sensibila, empatica, nu esti geloasa. Iti place sa citesti. Cauti compania oamenilor sofisticati.

MESTEACAN ? cuvantul care te defineste este inspiratia. Esti o prezenta eleganta, plina de viata, atractiva, prietenoasa. Nu esti pretentioasa, ci esti chiar modesta. Nu iti pla lucrurile in exces, iti place viata in natura. Ai o imaginatie bogata, dar stai prost la capitolul ambitie. Lasi impresia unei persoane extrem de calme.

NUC - cuvantul care te defineste este pasiunea. Esti nelinistita, ai o fire formata din numeroase contraste. Uneori esti egoista. Ai o ambitie fantastica, dar nu esti foarte flexibila. Esti un partener dificil. Esti un foarte bun strateg. Esti foarte geloasa si pasionala. Nu accepti compromisuri.

PIN - cuvantul care te defineste este pacea. Iti doresti pace si armonie in toate aspectele vietii. Iti place sa ii ajuti pe ceilalti, nu esti pasionata de moda, ci preferi sa iti creezi propriul stil. Esti prietena tuturor. Esti plina de compasiune. Iubesti din tot sufletul, faci orice pentru dragoste, dar inchei relatia imediat ce afli ca sentimentele ti-au fost tradate. Ai nevoie de afectiune si de sprijin moral, pentru ca nu stai bine al capitolul incredere in sine.

PLOP - cuvantul care te defineste este incertitudinea. Esti foarte talentata, dar nu ai foarte mare incredere in tine. Poti fi extrem de curajoasa daca este nevoie. Esti o fire singuratica, iti place filosofia. Esti o persoana de incredere si foarte serioasa.

SALCIE - cuvantul care te defineste este melancolia. Nu te descurci bine in situatii de stres, iti place viata in sanul familiei. Esti o fire visatoare si esti plina de speranta. Esti empatica, admiri frumosul, iti place sa calatoresti. Uneori esti capricioasa. Te caracterizeaza onestitatea si esti usor influentabila. Ceri foarte mult din partea celor din jur. Ai o intuitie buna si ai tendinta de a suferi in dragoste pana iti intalnesti alesul. Iti place sa ii faci pe ceilalti sa zambeasca.

SCORUS - cuvantul care te defineste este sensibilitatea. Esti plina de sarm si esti o fire vesela, altruista. Iti place sa fii in centrul atentiei, esti nelinistita. Esti dependenta si independenta in acelasi timp. Esti pasionala, ai o fire artistica si esti foarte foarte sensibila. Nu ii ierti pe cei care ti-au gresit. Ceilalti iti cauta compania.

SMOCHIN - cuvantul care te defineste este ratiunea. Esti foarte puternica, ai multa vointa, esti onesta, loiala, independenta, nu iti plac polemicile. Poti sa lucrezi pana la epuizare daca iti doresti ceva din tot sufletul. Iti place viata si iti place sa fii inconjurata de prieteni. Iti plac copiii si animalele. Esti o iubita foarte pasionala. Ai un simt al umorului dezvoltat, ai o fire artistica si esti foarte inteligenta.

STEJAR - cuvantul care te defineste este curajul. Esti robusta, curajoasa, puternica, rationala. Nu iti plac schimbarile, ai picioarele bine infipte in pamant si esti o persoana de actiune.

TEI - cuvantul care te defineste este neincrederea. Esti inteligenta, iti place sa muncesti. Acccepti ce iti ofera viata, dar mai intai incerci sa transformi problemele in ocazii favorabile. Nu te descurci prea bine fata stresului, iti plac vacantele departe de casa. Uneori pari a fi de neclintit, dar in realitate esti foarte sensibila. Ai sacrifica totul pentru familie si prieteni. Ai multe talente, dar nu prea te folosesti de ele. Poti fi un lider bun. Esti geloasa uneori, dar extrem de loiala.

ULM - cuvantul care te defineste este nobletea. Te imbraci mereu cu mult bun gust. Nu prea ii ierti pe cei care ti-au gresit. Esti modesta, vesela, iti place sa conduci si urasti sa fii obedienta. Iti place sa iei decizii in locul altora, esti generoasa, esti inzestrata cu simtul umorului.

poza oferita de Bibliotecaru (www.giconet.blogspot.com)



9 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt Castan! Mamaa, si ce imi mai plac castanele gatite, sunt moarta dupa ele :) Oricum, in mare asa, m-a nimerit. Doar cu sensibilitatea a cam scartait-o, nu sunt chiar asa sensibila, cu atoate ca asa par. Cand te astepti mai putin dau de sar toate alea :)). Dar, in rest, cred ca asa e. Frumos. Tu ce esti pescarusule?

pescarusul argintiu spunea...

:) Eu sunt mandru Chiparos inmiresmat de Iulie, draga Oana.
Tu esti Castan de Mai sau de Noiembrie ? Primul e din timpul infloririi lui, cand ne rasfata vizual cu salba de lumanarele crem-galbui, al doilea isi ia seva din timpul rodniciei, dupa ce s-au parguit brunele castane, bucuria intreaga a copiilor...
Traiasca gustul unic al castanelor coapte ! :)

Anonim spunea...

Eu sunt necoapta =)), deci de mai ;)

Dee@ spunea...

M-am regasit a fi un brad. Iar la descriere, cam 90 % asa sunt. Imi place sa fiu misterioasa si sociabila. Cu lenevitul nu ma prea impac. Modesta sunt, dar stiu sa fiu si egoista, atunci cand orgoliul o cere. Am foarte multi prieteni, in care cred si nu cred. Mereu imi pastrez o marja de siguranta. Si...corect ar fi : "Mereu esti incapatanata" :D
Super articol :)

Anonim spunea...

pescarusule drag, pentru ca e frumos sa rapsund prietenului, sunt nascuta pe 31 decembrie, deci mar :)
dar, eu iubesc mult codrii, nu pot insa respira fara oameni...cum dau, parca mai ramane ceva de zis... cine stie... :)
vise senine prietene drag, si, o noua zi luminoasa tuturor va doresc, inclusiv prietenului nostru Victor :)
pretuire,
Sibilla

pescarusul argintiu spunea...

Dragi prieteni, bun gasit ! :)

@Oana
Daca esti mandru Castan de Mai, ma pregatesc inca de pe acum sa te urez cu "LA MULTI ANI !" :)
Daca as sti si ziua, ti-as plasa urarea mai la tinta... iti sta foarte bine si asa, doar parguita, nu trebuie sa fii neaparat coapta pentru a trezi interes !

@d33@
Iti multumesc mult pentru vizita si te felicit pentru falnicia pe care o ai mostenita de la BRAD, care e singurul norocos vegetal "evergreen"... :)
Cat despre marja de siguranta in privinta alegerii prietenilor adevarati, e bine daca ti-o acorzi, pentru a te ocroti de surprize si lovituri sub centura din partea unora falsi.
Ma bucur ca te-ai regasit in descrieri si ca ti-a placut postarea, deopotriva.

@ Sfinxule neobosit si nespus de drag
Prezenta ta constanta si interventiile tale de suflet ma onoreaza, dandu-mi imbolduri pentru noi plasmuiri :)
Iti multumesc pentru destainuirea zilei tale de nastere, pe care o retinusem de pe blogul tau, unde o mai daruisei cuiva.
Faptul ca esti MAR, pomul atat de pretuit de romani si avand fructul atat de evocat in creatii artistice si religioase, nu e intamplator. Dar in cazul tau se intampla si o exceptie, datorita pluridisciplinaritatii tale, complexitatii caracterului tau deosebit, asa cum ai spus tu, te identifici de fapt cu freamatul unei paduri intregi sau de ce nu, a unei livezi intregi de meri :)
De ziua dragului Parinte Ion Petrica, iti doresc sa culegi numai sclipiri de aur in suflet si razele soarelui sa-ti mangaie faptura deosebita !
Pentru Victor, prietenul nostru absent de ceva timp, binecuvantare si ocrotire divina !

Jamilla spunea...

Sunt Alun!!!! vai vai vai ;-) (27 sept) ;-) ce tare!!!!!!!! desi mananc rar alune, culmea!!!!

Jamilla spunea...

si [prietenul meu e curmal, looool! pescarusule, multumesc!!!!

pescarusul argintiu spunea...

Draga Jamilla,

Felicitari pentru intruparea vegetala a Alunului, care te recomanda ca pe o fiinta extraordinara ! :) Cat despre alunele padurii, atat de iubite de veveritele jucause, nu trebuie sa-ti faci griji... exista foarte multi impatimiti care le consuma pe nerasuflate, langa halba plina cu bere si privind magnetizati la meciurile de fotbal ;)
Cat despre faptul ca esti prietena cu un Curmal, e cat se poate de minunat, te poti sprijini pe un umar de incredere, gata mereu sa-ti inteleaga si sa-ti urmeze firea artistica...