vineri, 27 iunie 2008

Sa-l cunoastem pe IMAN MALEKI - artizan de picturi, nu de fotografii !

Astazi va invit sa va delectati cu roadele artistice ale unui penel vrajit cu origini iraniene, pe care le-am ales sa formeze o galerie virtuala de pictura in miniatura...







Nascut in 1976 la Teheran, Iman Maleki este un pictor foarte apreciat. La 15 ani a devenit ucenicul lui Morteza Katouzian, care este considerat cel mai mare pictor realist iranian. Critici de pe mai multe meridiane apreciaza ca Iman Maleki si-a depasit maestrul si ca avem de-a face cu cel mai mare pictor realist din lume.
Cert este ca tanarul artist este genial. Picturile lui par fotografii executate cu cele mai performante aparate.

10 comentarii:

starsgates spunea...

Este extraordinar! Un geniu!

pescarusul argintiu spunea...

Si pe mine m-au impresionat tablourile lui atat de expresive, in care am descoperit purtata cu distinctie o aura meditativa si usor grava :)
E mare lucru sa stapanesti la 32 de ani, cu atata maiestrie, tehnica picturala, reusind sa-ti depasesti prin calitatea si precizia executiei artistice, discipolul !

Unknown spunea...

de trei zile caut orice informatie care mi-ar putea ajuta sa stiu de ce boala psihica suferi.
deja este propria mea provocare. stiu precis, insa, ca suferi de o boala
psihica. vom reveni

greenfield spunea...

Draga Pescarusule, picturile sunt intr-adevar foarte reusite.
Acum imi dau seama de ce empatizam atat de mult, suntem in "the bright side of the blogging" si invariabil atragem the "dark side"...

pescarusul argintiu spunea...

Stimate domnule gigicapsunaru,
Citindu-va comentariul pe care l-ati lasat aici la o ora mai mult decat matinala, care dovedeste cat de mult va pasioneaza ratacitul in scop constructiv prin blogosfera, nu ma pot opri sa nu ma gandesc la Octavian Paler care privea viata ca pe o corida si care spunea atat de realist:
"Trăim cu frenezie o flecăreală continuă, mulţumiţi că avem ce bârfi, fără să ne pese că ţara în care locuim ar putea fi părăsită de istorie."
Cred totusi ca este riscant si lipsit de relevanta sa privim semenii din jurul nostru cu care interactionam prin diverse forme, cu propriile noastre jumatati de masura si sa-i consideram simplist asemeni noua, fara sa ne impunem meacanismul unei gandiri obiective.
Propriul rationament v-a condus pe o pista gresita si va asigur ca fac toate eforturile sa raman un om normal intr-o lume anormala, avand statornica credinta ca Dumnezeu lucreaza prin noi insine si ca mereu se va face voia Sa, chiar si atunci cand oile sale ratacite se incapataneaza sa mearga pe buza prapastiei.
Va doresc un sfarsit de saptamana rodnic si armonios, pe masura asteptarilor dvs. !

pescarusul argintiu spunea...

Draga Greenfield, ma bucur ca panzele expuse ti-au adus o unda de senin sufletesc :)
Ai multa dreptate in ceea ce ai spus, stii bine ca nu mai departe de zilele trecute evocam impreuna acest fenomen existent in virtual, al provocarii la polemici si la insulte gratuite, de catre aceia care nu pot empatiza cu nici un chip, dand dovada de un soi de autism cronicizat.
Si alti prieteni de-ai nostri au fost atinsi de aceleasi manifestari, dar ca si tine, au mers cu fruntea sus mai departe, fara sa poata fi atinsi de tenebrele intunericului.
Te imbratisez cu multa prietenie si iti doresc sa te bucuri de un final de saptamana luminos, zambitor, darnic si cu totul deosebit ! :)

Anonim spunea...

Pescarus drag sufletului meu :)
Nu merita sa te enrvezi, cate complimente am primit eu pe miristile blogosferei, nu a primit nimeni, sa revenim la frumuseti :)
Mi-au placut mult picturile postate si voi cauta si alte informatii , artistul e cu adevarat special, multumim :)
Sufletul tau minunat ne daruie de fiecare data strop de liniste si pace, in toata mascarada si patima prezenta pe taramul blogosferei, inteleg politica, dar constat ca e dusa le extrem :)
O duminica pe masura sufletului tau curat draga prietena :)
calde imbratisari sestro :) )()()(
Sibilla

pescarusul argintiu spunea...

Dragul meu Sfinx,
Cand am scris acele randuri eram absolut calma, gandeam "la rece" si doream sa-mi exercit dreptul elementar la replica in mod lucid, pentru ca, indiferent de situatie, nu-mi place sa raman nimanui datoare ;)
Stiu prea bine sa si tu ai fost vanata de nenumarate ori, nu numai pe alte bloguri, dar si in propria ta casa, de diversi pandari ce haiducesc pe la colturi umbrind blogosfera, nici ei insisi nu stiu prea bine in ce scop, probabil ca sunt atrasi iremediabil de zadarnicia actiunilor lor...
In tot cazul, am mai declarat deschis, ca atata timp cat voi considera ca am ceva de exprimat si de transmis, o voi face in mod ferm, nestingherita de frustrarile exacerbate ale unor triste personaje.
Si apoi stim cu precizie ca noaptea himerelor va fi invinsa mereu de ziua plina de soare si certitudini izvorate din bine, prin legea nescrisa a firii :)
Asa ca, sigur, se impune sa revenim in forta la frumuseti si la muzica inaripata pe acorduri sarbesti ce invaluie atat de cald resedinta ta virtuala :)
O sfanta Duminica imbracata in haine sarbatoresti si luminata de promisiunile vacantei, si tie, scumpa prietena :)

Anonim spunea...

Pescarus drag, o saptamana plina de iubire iti doresc si, calda imbratisare dusito :)
Sibilla

pescarusul argintiu spunea...

Sanziana micuta si nazdravana, sa avem toti parte de iubire si ocrotire divina, sunt niste daruri minunate pentru sufletele noastre insetate de roua curata si de emotii sincere cu adevarat ! :)
Deci, sa fii multiubita de soare si de adieri racoroase, florica gingasa de colt, cladita pe stanca trainica de Sfinx !