joi, 5 iunie 2008

Astazi avem Michael Flatley - LORD OF THE DANCE !


Sunteti pregatiti ? Ati inspirat adanc ? V-ati incaltat comod ?
Va lansez o provocare careia cu greu i-ati putea rezista, caci e vorba de o invitatie in lumea inaripata si magica a dansului, inaltat cu talent si daruire la rang de arta...

Noi il avem pe Razvan Mazilu si a lui trupa maiastra, altii il au pe Michael Flatley, neinvinsul zburator din arena dansului...

Michael Flatley va prezenta "Lord of the dance" de doua ori, astazi 5 Iunie 2008, la Sala Palatului din Bucuresti, primul spectacol incepand la ora 16.30, iar cel de-al doilea la ora 20.00.

Spectacolul "Lord of the dance" prezentat de Michael Flatley este unul dintre cele mai vizionate spectacole de dans si cel mai aclamat turneu din toate timpurile. Premiera a avut loc la Dublin 1996 si a doborat toate recordurile de casa.
In martie 1997, "Lord of the Dance" a fost prezentat si la ceremonia premiilor Oscar.

Michael Ryan Flatley s-a nascut pe 16 Iulie 1958 si este un dansator de step irlandez. A inceput lectiile de dans la 11 ani, iar in 1975 a fost primul non-european care a castigat concursul de dans irlandez All-Ireland World Championship.

In prezent, Flatley are doua companii de dans in turneu cu acest spectacol. Una dintre ele performeaza în SUA, Canada si America de Sud, iar cealalta in Europa si Asia.

Cel care si-a asigurat picioarele pentru 40 de milioane de euro revine in Romania alaturi de cei mai tari dansatori din lume, dar de data aceasta ca producator.
Ce-am mai aflat ? Ca el va fi prezent pe scena bucuresteana atat la inceputul show-ului, cat si la final. Michael Flatley, alaturi de o echipa permanenta alcatuita din 20 de profesionisti (experti in lumini, efecte speciale si sonorizare, designeri de costume, decoruri si de platou, scenografi si coregrafi) revizuieste si innoieste in permanenta "Lord of The Dance", spectacol caruia reuseste sa ii mentina cele mai inalte standarde.

Michael Flatley a creat si un alt spectacol "Feet of Flames", cu care a pornit in turneu european in vara anului 2000. Un an mai tarziu, Michael a dus "Feet of Flames" in 20 de orase americane, totul culminand cu o reprezentatie de vis la Madison Square Garden din New York. Mai mult, au loc negocieri pentru transpunerea "Lord of The Dance" pe Broadway.
Cu un public de sute de milioane de persoane din 40 de tari, "Lord of the Dance" a incantat audienta in Europa, China, Rusia si Statele Unite, din Canada si pana in America Latina, Australia si de-a lungul coastei Pacificului.

Un lucru este insa cert. Acela ca, mare parte a succesului de care se bucura se datoreaza faptului ca se adreseaza tuturor, indiferent de varsta, sex sau cultura. Tineretea si universalitatea au facut din "Lord of the Dance" o minune a lumii moderne.


Restul e glasul cadentat al magiei... S-o urmarim si sa lasam magia dansului sa ne atinga simtirile!

14 comentarii:

Anonim spunea...

Hristos s-a Inaltat! Numai bucurii si sanatate iti doresc. O zi frumoasa!

pescarusul argintiu spunea...

Draga Corina,
Adevarat s-a inaltat !
Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase si pentru constanta ta dovada de prietenie daruita firesc, cu naturalete si distinctie.
Sa ne ajute Dumnezeu sa gasim raspunsuri la intrebarile care ne framanta si sa purtam mereu in suflet icoana credintei !
Iti doresc sa ai parte de cat mai multi prieteni sinceri si adevarati in jurul tau, caci esti un OM si un suflet deosebit.

Anonim spunea...

Minunat omul, intr-adevar! Cora, o zi minunata, ca m-a zapacit Corina :)

Anonim spunea...

HRISTOS S-A INALTAT !
pescarus neobosit si neinfricat...sigur ca e cum spui tu atat de frumos si inaltator...icoana credintei, Dumnezeu care este iubire, aripi spre zbor...suflet bland, mereu ne darui firisoare de Lumina, fii binecuvantata prietena draga a sufletului meu zapacit :)
Noapte buna si ingerii sa-i sarute Marei obrajorii si din partea mea...un miracol si o minune fetita ta frumoasa....sunt convinsa ca tu o vei invata primii pasi de dans drago :)
Vise senine duso :)
Sibilla

Jamilla spunea...

Si eu sunt innebunita dupa dansurile gen Michael Mlatley... nu aud eu ca voi, dar crede-ma, simt ritmul si muzica mult mai bine ca oricine altcineva... ce sa mai zic de dansuri, am facut latino, orientale...numai irlandeze nu am incercat...
pescarusule, mi-a placut calatoria de astazi, am savurat ritmul pasilor din pasiunea ascunsa in cele mai marunte, dar si cele mai esentiale, clipe din viata!

Jamilla spunea...

ps: Cora, esti o scumpa!

Anonim spunea...

Pescarusule, acest dans, asa cum bine spui se adreseaza tuturor. Dansul veseliei, dansul echipei.
O zi frumoasa si plina de veselie iti doresc.

pescarusul argintiu spunea...

@Oana draga, si eu am descoperit cu bucurie acelasi lucru :)
Este animat de o vitalitate extraordinara si mai ales de o daruire exemplara in spectacol, pe scena...

@Sfinxule drag sufletului meu, ADEVARAT S-A INALTAT !
Cuvintele tale imi invaluie mereu sufletul intr-un balsam binefacator :)
Mara este foarte receptiva la muzica ritmata, e un copil vesel si dinamic. Sunt convinsa ca nu-i va fi greu sa invete primii pasi de dans, inainte inca de a merge la "gradi" in toamna ;)
Sa ai grija de floarea gingasa de colt pe care o uzi cu roua sufletului in fiecare zi !

@Draga Jam,
Ma bucur sincer ca ma consideri "o scumpa" si ca te-a incantat calatoria in lumea dansului cadentat irlandez, transmitandu-ti in fibrele fiintei ritmurile sacadate :)
Sa incerci pe viu neastamparul acestor pasi, sub supravegherea duioasa a lui Alfie, stiu sigur ca ti-ar fi proiectia in exterior a unor simtiri puternice ;)

@Mestere draga,
"Riverdance" este expresia dragostei de viata, a dainuirii vitalitatii si prospetimii sufletelor, unite prin flacara prieteniei, depasind astfel granitele traditonale irlandeze si invitand generos la solidaritatea tuturor ce vibreaza prin dans :)
Multumesc mult pentru urari, voi lasa veselia pentru maine, cand voi juca la nunta si la botez ;)
Mult senin iti doresc si tie, in suflet si in gand !

RazvY spunea...

Mama mama...si ce m-ai dansai eu :)) ... mishto , let's go dance :D

Anonim spunea...

Dobrodosli drugarica !!!
Stiam eu ca vei reveni numai un zambet :)
Mi-a fost dor de tine pescarusul meu drag :)
O saptamana bogata in impliniri si senin pe cerul sufletului tau minunat !
Sibilla

pescarusul argintiu spunea...

Sibilla atat de scumpa sufletului meu, m-am grabit sa zbor spre prietenii mei dragi, care poarta cu ei doruri de zbor si de pescarusi calatori :)
Ti-am adus buchet de maci impletit cu auriul spicelor de grau copt si zambet de soare pus in flori de tei stropite de roua, iar pe aripi am luat din nectarul aromat al florilor de crini proaspat infloriti in gradina mea de vis !
Lasa-ma sa te strang la piept si sa-ti murmur un tril voios de bun gasit ;)
Scumpa prietena, fii binecuvantata, de ingeri adorata !

pescarusul argintiu spunea...

@Razvy, iti multumesc mult pentru vizita si ma bucur ca ti-au placut navalnicele ritmuri irlandeze :)
Esti binevenit oricand in zona mea de lirism.
Mult succes in domeniul ales, dar si in blogosfera ! ;)

starsgates spunea...

Vezi, chiar şi faptul că aş putea asculta şi aş putea privi la nesfârşi ,,Lord of the dance,, mă face să cred că am picat unde trebuie.:))

pescarusul argintiu spunea...

@Starsgates, asculta si priveste vartejul de ritmuri insufletitoare irlandeze, sigur ca ai picat unde trebuie, mai ales ca esti mereu binevenita aici, doar am stabilit deja acest lucru, nu ? :)
Daca n-am reusit sa ajugem sa vedem "live" acest mega show, macar sa ne oferim virtual o revarsare generoasa de sunete si miscari repezi ca apele vijelioase de munte, scaldandu-ne sufletele in scop revigorant ;)