miercuri, 22 octombrie 2008

De bun augur: 3 zile libere in plus, in Codul Muncii !

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a promulgat luni, Legea pentru modificarea alin.(1) al art.134 din Legea nr.53/2003 - Codul muncii.

Prin acceptarea cererii de reexaminare privind propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr.53/2003 privind Codul Muncii, angajatii vor primi 3 zile libere in plus, pe langa cele prevazute in prezent, si anume, prima si cea de-a doua zi de Rusalii si ziua de 15 August, in care se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului. Rusaliile sunt sarbatorite, Duminica, la 50 de zile dupa Pasti.

Legea pentru modificarea Codul Muncii va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.


Sa fie doar o simpla intamplare aceasta veste imbucuratoare, fara nici o legatura cu evenimentul intern din 30 Noiembrie ?
Stim foarte bine de fapt care este adevarul... dar ce mai conteaza ?
Va invit sa ne veselim impreuna la o felie de tort !

10 comentarii:

tibby spunea...

E clar de ce taman in anii electorali ii apuca pe dragutii de politicieni initiative de astea populiste, de care oricum, in sectorul privat, unde dragalasii de patroni, multi dintre ei implicati politic ca sa le mearga sandramaua, nu tin seama, tot, cica, pentru a le merge sandramaua. Ce pot sa spun; sa fie primit!...ca la vot tot degeaba se duc cei care se duc!...scuza-mi vehementa sinceritate!

Bibliotecaru spunea...

Priveam miriapodul şi mă gândeam... Vai de părinţii de miriapod, cât trebuie să-i coste încălţămintea!

Cristian spunea...

Eu zic ca nu strica sa avem inca 3 zile libere...Mi-ar fi placut ca Boboteaza sa fie declarata zi nelucratoare.Consider aceasta sarbatoare la fel de importanta dupa Nasterea Domnului....Ma rog, guvernantii dau zile libere in august cand majoritatea oamenilor sunt in concediu..:) Hugs from me!:)

Anonim spunea...

ma bucur de vestea ce o dai, Pescarusule drag, dar am o nedumerire...cum 3 zile ? ca eu vad numai 2
daca e prima zi de Rusalii...atunci ea e duminica...ceea ce cred ca aveam liber de fel...sau restul de duminici se lucreaza?
Serios vorbind, prima zi e libera oricum ca e duminica, asa ca dupa parerea mea , ce-a dat doar 2, care zic eu sa fie primit.
Totusi nu pot sa nu spun ca ma zgandare nitel, ca zice de 3 cand sunt doar 2...
Poate gresesc io...

starsgates spunea...

Meştere nu ştii aia cu ,,cei patru evanghelişti sunt trei, luca şi matei.,,:)))

pescarusul argintiu spunea...

Da, Tibby, asa se scrie istoria, cu interventii de cosmetizare populiste, acordate la momentul oportun, spre imblanzirea vigilentei maselor de manevra...
Uitandu-ma in calendar, am descoperit amuzata ca anul viitor si anul imediat urmator ziua de 15 August a sarbatoririi Sfintei Fecioare Maria va cadea Sambata, respectiv Duminica, deci... pentru imediatii 2 ani, gestul lor este cam gratuit, fara urmari notabile.
Sa zic si eu, ca tine: "Sa fie primit!", dar ne-am fi dorit darul inzecit :)

pescarusul argintiu spunea...

Bibliotecaru, dar miriapodul expus ca desert este unul special, cladit din inghetata, cu piciorusele din vergele de ciocolata si ghetutele din bomboane fondante :)
Asa ca toata faptura lui trecatoare e extrem de vulnerabila, e nevoie doar de pofta de ceva dulce si imediat va disparea, spre incantarea papilelor gustative.
Potentialii parinti de miriapozi vor trebui sa-si invete odraslele sa mearga alternativ si in maini, pentru economie...

pescarusul argintiu spunea...

Cristian, sigur ca exista si alte sarbatori religioase importante care merita slavirea lor departe de procesul muncii, dar nu stiu zau daca va mai fi un alt pas facut pe aceasta directie.
Pana una-alta, dregatorii tarii ne-au dat pe hartie aceste zile, faptic ele s-au redus drastic, datorita zilelor de week-end in care pica...
Concediul de odihna se respecta si nu se ia in considerare daca e intrerupt de zilele libere oficial, prelungindu-se proportional cu pauza desemnata generalizat.
Sa te bucuri de aceste zile din plin anul viitor! :)
Hugs from me, too!

pescarusul argintiu spunea...

Manole scumpa mea, stiam eu ca am prietene vigilente si foc de agere la minte! :)
Acelasi lucru l-am realizat si eu, intrebandu-ma retoric la fel ca tine, dar care 3 zile, cand de fapt... ?!
Vezi ca aritmetica simpla a mai marilor din fruntea poporului se conduce dupa alte reguli?
La ei 1+1+1=2 sau 1+1+1=1, rezultatul corect se obtine doar teoretic :)
Eu zic ca observatia ta e corecta si ca nu gresesti, te imbratisez cu drag !

pescarusul argintiu spunea...

Starsgates draga mea, cam asa putem sintetiza, cum bine ai remarcat tu, exemplul cu evanghelistii este mulat pe aceasta situatie! :)
Iar de la doi la unul mai este un singur pas ;)
Tragand linia si adunand, ce obtinem ?
O promisiune plutitoare si amagitoare ca un balon de sapun...