vineri, 14 august 2009

Evolutia umana la rascruce?

La ora actuală, folosirea drogurilor se extinde tot mai mult... Din cauza dorinţei de a scăpa din insipida viaţă cotidiană, din ce în ce mai mulţi oameni caută evadarea în opiu, haşiş, marijuana, cocaină, heroină... Toţi acei care folosesc aceste droguri obţin anumite senzaţii de clarvedere, de claraudiţie, etc... care le pot da iluzia de a atinge stări de conştiinţă superioare. Dar se înşală, şi în timp îşi pierd chiar şi propriile facultăţi intelectuale şi îşi ruinează sănătatea. Aceste droguri, deşi sunt utilizate de secole în Orient sau în America de Sud, sunt foarte nocive pentru sistemul nervos.

Hinduşii şi Tibetanii au o înaltă cunoaştere a ierburilor, e o ştiinţă care se transmite de milenii. Unele, se pare, permit când sunt mâncate a trăi săptămâni fără hrană; altele, de a rămane zi şi noapte în zăpezile Himalaiei fără a suferi de frig. Există, de asemenea, preparate foarte puternice graţie cărora putem să ne provocăm viziuni şi dedublare. Citim, în anumite cărţi, că în Evul Mediu se cunoşteau pomade, unguente, cu care vrăjitoarele îşi ungeau corpul pentru a merge la Sabat. În realitate, ele nu mergeau nicăieri cu corpul fizic, ci cu corpul astral. Anumiţi medici au verificat realitatea acestor fenomene. Ei au adaptat reţetele, care sunt dificil de reconstituit exact, pentru că nimic nu era spus clar, şi le-au experimentat. În toate aceste unguente se introduceau substanţe excitante, care provoacă dedublarea.

Observam că există produse extrem de puternice care dau acces la planurile mai subtile decât cel fizic, dar aceste produse sunt adesea foarte nocive. De aceea nu trebuie să ne servim niciodată de ele. Cea mai bună soluţie este de a căuta toate aceste senzaţii de plenitudine, libertate, bucurie, dilatare prin mijloace spirituale. Iată, este aici drumul regal. Adevăraţii discipoli nu contează pe nimic din exterior, ei ştiu că Dumnezeu a depus toate comorile şi toată bogăţiile, toate produsele tuturor laboratoarelor şi farmaciilor în ei înşişi, e suficient să le caute şi să le folosească.

De milenii oamenii exersează cum să-şi multiplice, cum să-şi amplifice senzaţiile şi percepţiile celor cinci simţuri, şi acest joc pe claviatura celor cinci simţuri îl numesc cultură şi civilizaţie. Ei bine, e puţin cam simplist acest fel de a vedea lucrurile. Oricare ar fi gradul de fineţe pe care l-ar putea atinge, cele cinci simţuri rămân oricum limitate, pentru că aparţin lumii fizice şi nu explorează decât planul fizic. Natura a prevăzut şi alte clape pe claviatură... da, un al şaselea, al şaptelea simţ, de o altă intensitate, de o altă putere. Numai că, pe moment, oamenii s-au limitat la cele cinci simţuri, nu vor să recunoască că sunt şi alte domenii de explorat, de văzut, de atins, de respirat. Nu este deci de mirare că nu pot avea noi senzaţii, mai extinse, mai bogate, mai subtile. Cum se poate explica faptul că, fără a-şi hrăni în nici un fel cele cinci simţuri, anumite fiinţe au percepţii care le duc până la extaz: o lărgire a conştiinţei, o impresie de plenitudine, de grandoare şi imensitate?

19 comentarii:

Bibliotecaru spunea...

Nici un interviu luat domnişoarei euro-parlamentar Băsescu?

I.B. spunea...

Da, lumina interioară e cea mai bună călăuză. Din păcate şi sărăcia contribuie la răspîndirea acestor substanţe.

INCERTITUDINI spunea...

Totdeauna am avut senzatia ca anumite natii au gasit taina armoniei. Una este asta, altceva, extrem de periculos , este cautarea iluziilor.
Nu-i inteleg nicicum pe cei care se amagesc..
Nu-i inteleg , mai ales ca unii sunt foarte bogati. Altii sunt foarte saraci.
Ei cauta altceva- se mint, murind putin cate putin.
Lumea ierburilor este minunata. Si nesfarsita. Poate ca urmasii nostri vor fi mai buni cunoscatori. Si mai buni consumatori.
O seara frumoasa, Pescarus!

starsgates spunea...

Din păcate ai dreptate pescăruşule, din ce în ce mai mulţi tineri cad victime acestor droguri, şi e foarte greu de ţinut în frâu acest fenomen.

Cristian Lisandru spunea...

Evoluţia umană? Începe să-mi semene a involuţie...

Anonim spunea...

La Mulţi Ani, tuturor Sărbătoriţilor Zilei !
http://sfinx777.wordpress.com/2009/08/15/preasfanta-preacurata-preabinecuvantata-maica-domnului-ziua-de-sfanta-marie/
calde îmbrăţişări sis, pupici Marei,
Sibilla

Paul spunea...

La Multi Ani copilei tale, sa te bucuri alaturi de ea si sa simti pulsul vietii, cu drag va imbratisez Paul

pescarusul argintiu spunea...

Bibliotecaru, nu am dorit sa aduc nuante din angrenajul politic in acest articol, dar pentru ca mi-ai sugerat, poate ca ar fi util daca am parcurge materialul postat aici:
http://bibliotecarul.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

pescarusul argintiu spunea...

Ioan, este asa cum spui.
Saracia poate fi o cauza in aceasta privinta.
Numai ca avem exemple destule cu implicatiile consumulului de droguri si in lumea bogatilor, cei mai in masura sa uzeze de resurse financiare pentru procurarea lor.
In ambele cazuri, situatia se poate agrava si deveni dramatica.

pescarusul argintiu spunea...

Gina, ca de obicei, opinia ta este deosebit de interesanta, corecta si realista.
Printr-un cuvant ai surprins esenta: iluziile sunt tinta acestor droguri si apoi dependenta de ele.
Drogurile de diverse tipuri au fost consumate dintotdeauna de adulti; de câteva decenii folosirea lor este asociată cu negativismul tinerilor care se răzvrătesc împotriva ordinii stabilite si sunt în căutare de experiente. Vârsta medie a toxicomanilor a scăzut, iar politoxicomania a devenit obisnuită.
Ai mare dreptate cu grija fata de farmacia naturii.
Trebuie sa privim lumea vegetala cu mai multa responsabilitate, rabdare si dorinta de cunoastere, din sevele ei putem sa extragem rezervele de energie si sanatate.
Un inceput de saptamana plin de vigoare si seninatate!

pescarusul argintiu spunea...

Starsgates, nu mai luam in calcul nocitivatea excesului de droguri legale, admise: cofeina, tutunul, alcoolul.
Acestea sunt la ordinea zilei si majoritatea le considera vicii cuminti, necesare, moderne.
Ce ne facem insa cand apar diversi ofertanti de substante interzise pe la reuniunile tinerilor nostri?
Dincolo de farmecul si gingasia lor, in tinuturile Orientului, campurile de maci pot deveni o amenintare relativa din perspectiva extragerii opiumului de pe suprafeţe. După perioada de înflorire, planta formează o capsulă rotund-ovalară ce conţine seminţele acesteia...
Dincolo de masurile de prevenire si de combatere ale acestor rele practici, primordiale sunt efectele educatiei atente pentru orientarea adolescentului spre un sistem de valori sănătos, spre o gestionare eficientă a banilor, o alimentaţie sănătoasă, o igienă adecvată.

pescarusul argintiu spunea...

Cristi, cam asa percep si eu. Evolutia este mai mult desprinsa din teorie, dar involutia e cea care ne da batai de cap si ne provoaca eforturile cotidiene.
Asteptam totusi cat mai multe dezmintiri ale acestei impresii si cat mai multe semnale ale evolutiei umane la nivel planetar.

pescarusul argintiu spunea...

Niko draga, LA MULTI ANI cu sanatate tuturor sarbatoritilor Zilei de Sfanta Marie!
Imbratisari calde si tie, binecuvantate urari de sanatate si copilarie fericita puiului tau drag!
Multumim mult pentru urari!

pescarusul argintiu spunea...

Paul, bine ai revenit! :)
Iti multumim pentru gandurile bune si pentru frumoasele urari!
LA MULTI ANI tuturor celor ce poarta sfantul nume al Maicii Preacurate!
Imbratisari si din partea noastra!

Anonim spunea...

Sis, pe unde ne umbli, hm ? Mi-e doru să te citesc, mă auzi?
Te ţuc pe obrăjori, sis şi... reviu ;) :)
Sibilla

elite spunea...

Pescarusule se pare ca in zborul tau,ai vazut multe si multi nefericiti...Ne lasa puterile,nu mai putem duce greul zilei de azi,nu mai putem visa la ziua de maine si atunci ne amagim...cei slabi clacheaza..si sunt extrem de multi...De ce? De ce?

Anonim spunea...

CAZUL "AGENTULUI VOLODEA"

Despre Tismaneanu mi-a atras atentia DRAGOS MUNTEANU. Afost cel cel mai apropiat prieten si confident. Am lucrat impreuna la un fel de plan Marshal japonez pentru Romania. Profitand de relatiile sotiei, mele (membra a unei influente familii) am pus la cale un urias plan de investitii. Pe langa aspectul economic a existat un puternic aspect politic. Creiarea unor statii de TV particulare si a unei cinematografii sponsorate de Sony, ar fi spart controlul complect al regimului Iliescu asupra mediei. Pentruca mafia comunista se ascundea dupa sloganul "nu ne vindem tara" trebue actionat cu finete si confiidentialitate. Dragos care era atunci Ambasador la ONU mi-a intins un numar de telefon la care sa sun, cand ajung la Bucuresti. Am ajuns cu sotia mea Kiyoko intr-un oras inca traumatizat de venirea minerilor. La telefonul care trebuia sa aranjeze vizita nu a raspuns nimeni. In disperare de cauza am luat legatura cu fostul meu sef de la TV, Neagu Udroiu.(seful
Agerpres) Acesta a luat legatura cu Bujor Sion asitentul preseditelui.Peste jumate de ora am trecut salutat de soldati de portile Cotrocenilor, nimerind in biroul lui Ion Iliescu. Am prezentat in linii mari proiectul care putea duce prosperitate Romaniei. Au participat un numar de ministrii carora nu le retin numele. Ni sa pus o masina la dispozitie. A fost convocat primarul Capitalei Ciurel care urma sa asigure bunul mers al scurtei vizite. Termiand vizitarea Muzeului Satului am observat din masina in fata casei mele o mare agitatie. Mai de aproape am vazut un grup de persoane in camasa alba, la cravata, avand manecile suflecate. Absolut surprinzator toti aveau topoare in mana. Am reusit sa contactam o vecina care plangand isterizata a anuntat ca "tovarasii au part cu toporul tot ce era de lemn in casa". Dupa o vizita scurta la Ambasada Japoneza am plecat spre ambasada USA. Am cerut sa vorbesc imediat cu "ofiterul politic". Reprezentantul
C.I.A.la Bucuresti ne-a anuntatat ca ambasada este "bug ".adica plina de microfoane. Pe o zi plouasa ne-am deplasat prin noroi intr-un colt de gradina unde se parea ca nu suntem ascultati.
Am luat jeep-ul ambasadei si ne-am deplasat la Sectia 1 de Politie. Spionul nostru avand mustata si o figura specifica de activist de partid, vorbind romaneste cu accent ardelenesc s-a,adresat hotarat ofiterilor care motaiau pe la birouri. Tovarasi ce sa intamplat pe Alexandrina 27 ,am auzit ca a avut loc o spargere ? Raspunsul a venit promt "Ni s-a spus sa inchdem ochii.". Ma opressc aici. Ajuns la New York la sediul de 16 etaje (imaginati cati securisti sunt aici) al diplomatiei romanesti. Relatand intamplarea lui Dragos Munteanu ( ambasador la ONU) acesta mi-a spus " Nu cred ca este mana lui Iliescu de si orice este posibil. Probabil si-a bagat nasul TISMANEANU" La sfarsitul conversatiei a scos din sertar copia unui document declasificat al CIA In care se spune " un anume agent pe nume Volodea este infiltrat in randurile emigratiei, actionand printre intelctuali si artisti." Desi au trecut multi ani ma intreb si astazi daca acest Volodea nu este
chiar Vladimir Tismaneanu? Dumneavoastra ce parere aveti?

Robert Horvath DEVA cineast USA devagallery.com www.devagallery.com/

pescarusul argintiu spunea...

Sib draga mea, am diverse rute de zbor, doar e inca sezonul estival, nu? :)
Dar revin mereu la cuib, nu te nelinisti ;)
Ma bucura mult grija si vizita ta prieteneasca, vom tine aproape, ca de obicei!
Te ţuc si eu pe obrăjori, te astept cu drag sa mai ancorezi in portul meu! :)

pescarusul argintiu spunea...

Elite, poate ca ai dreptate si in mare masura asa este, lumea e istovita de eforturi zadarnice sau nefructificate, de mersul tot mai inertial al lucrurilor.
Parca nu mai exista entuziasmul si determinarea pentru noul "maine".
Ceva pare ca s-a stins si ca lancezeala, lehamitea, saturatie isi spun cuvantul.
Se impune o schimbare corecta de macaz, de rearanjarea prioritatilor si valorilor.
Te sarut si iti doresc sa ai un week-end placut, alaturi de baietii tai! :)