sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Magia florilor de colt ne zambeste dincolo de valul iernii...

A mai trecut, desigur, inca o saptamana grea, solicitanta si plina de provocari. Astazi este ultima zi a lunii Ianuarie, cand iarna parca ne permite sa deslusim extrem de rarefiat conturul indepartat al primaverii, ce e deocamdata, doar un vis...

Va invit cu drag sa ascultati acordurile inaltatoare ale melodiei EDELWEISS, care candva umplea de vibratii adanci trairile din "Sunetul Muzicii", filmul ce ne-a incantat copilaria si tineretea, un diamant cu adevarat rar al cinematografiei...


Andre Rieu - Edelweiss

Trăim într-o lume a monotoniei, o lume care ne face să ne simţim uneori atât de inutili prin ceea ce facem şi atât de limitati în propriile garduri. Exista oameni care-şi clădesc propria monotonie. Exista oameni care-şi creează propria mediocritate si apoi plutesc in ea cu nepasare.

Terry Wey - Vienna Boys Choir

Într-o lume în care orice tentativă de-a ieşi din mulţime este aspru sancţionată, dorinţa de-a visa dincolo de limita normalului este dispreţuită, fiind extrem de greu, uneori, să ridici standardul şi să rămâi martir pentru visul tău. Reculul este produs întotdeauna de mediocritate, cei care nu visează şi nici nu permit altora s-o facă. Creativitatea e un domeniu stins pentru mulţi astăzi tocmai prin lamentarea celor loviti de suficienta si de mediocritate.

Andre Rieu - Serenata

Sa plutim pe firul melodic al acestor creatii muzicale si sa incercam sa fim mai buni, sa ne intindem maini sincere, fara a ne stanjeni capsulele de libertate, fara a pune frau stimularii simtirilor frumoase si competitiei firesti!

10 comentarii:

Anonim spunea...

Adevarata magie a muzicii. Multumim pentru atmosfera.

starsgates spunea...

Sunt de acord cu Ioan.:)
Mereu ne înânţi cu... frumuseţe pescăruşule.:)
Mulţumim.:)

Paul spunea...

Ei da,astfel reusesc sa ma delectez,mai bine spus sa ma deconectez de la grijiile vietii. Un indemn la drumetie,insotita de tinerete pe aceste acorduri muzicale de vis, aducatoare de amintiri:)

Elisa spunea...

Pai da,mai trece FE-MARTIE si vine primavara :)
Duminica placuta si vreme buna-n suflet! Te imbratisez :)

elite spunea...

Pescarusule drag, n-am prea avut timp sa citesc zilele acestea decat in fuga...Mi-a placut afirmatia "creativitatea e un domeniu stins"...Da din pacate asa este...Nici nu stiu ce e de facut.
Poate doar sa ascultam minunatele melodii pe care ni le-ai daruit si...atat

pescarusul argintiu spunea...

Ioan, ma bucur ca ai poposit pe aici si te-ai lasat condus de firul muzicii intr-o lume mai buna, aceea a armoniei si seninatatii, unde nu este loc pentru dezamagiri si nedreptati.
O saptamana agreabila si eficienta! :)

pescarusul argintiu spunea...

Starsgates, ce mult imi place consensul spre lucrurile profunde! :)
M-am straduit sa creez un spatiu al revigorarii spirituale si sufletesti, in care ridurile vizibile si invizibile sa se atenueze simtitor ;)
Daca am reusit sau nu, ramane sa aflu de la voi ;)
Multumesc si eu pentru aprecierile tale constante! :)

pescarusul argintiu spunea...

Ai sintetizat bine, Paul, intentia mea prin aceasta postare.
Simtim tot mai mult nevoia sa ne refugiem in acordurile pline de expresivitate ale muzicii, goniti de rautatile inexplicabile ale acestei lumi strambe.
Sper ca deconectarea de la grijile ce te impresoara sa fi fost eficienta!

pescarusul argintiu spunea...

Elisa draga, se pare ca scenariul acestei ierni se repeta si capriciile lui "FE-MARTIE" cum bine spui tu, ne vor mai pune rabdarea la incercare! :)
Vremea buna din suflet daca exista, merita s-o pastram, ai dreptate!
S-o invoci este usor, s-o cladesti si apoi s-o pastrezi este mult mai greu, o adevarata proba de viata.
Te imbratisez si eu calduros si-ti doresc un inceput de Februarie zambitor, asa cum merita sufletul tau deosebit!

pescarusul argintiu spunea...

Draga Elite, cunosc atat de bine gradul nostru de aglomerare in timpul week-end-ului, incat nu mai este nevoie de nici o scuza! :)
Daca imi confirmi si tu acesta slaba infuzie de creativitate, pe care eu speram s-o regasim mai ales in imaginatia dezvoltata in randul tinerilor, inseamna ca trebuie gasite degraba solutii de stimulare a ei, fie chiar si ascultand aceste pasnice si armonioase melodii...
Vacanta frumoasa si plina de continut, alaturi de familie si de echipa de nazdravani ai scolii!
Sa va intoarceti sanatosi si voiosi! :)