luni, 4 februarie 2008

Invitatie inedita pentru mileniul III - expozitie de goblenuri semnata Emanuel Craiu

Dacă cumva, dragi bucuresteni privilegiati, se intamplă să vă numarati printre acei hoinari neobositi in cautare de frumos si dacă sunteţi iubitori ai colectiilor de carte veche, ai tablourilor elegante si obiectelor rare, si daca in sfarsit, aveţi drum prin zona parcului Cişmigiu si suficient timp la dispozitie, va recomand să nu uitaţi să faceţi o vizită celui mai frumos şi interesant anticariat din Bucureşti.
O luaţi pe strada Luigi Cazzavillan pe partea dreaptă, iar la intersecţia cu strada G-ral Berthelot, la nr.12 daţi cu ochii de Galeriile Sigma. Veţi vedea o casă mare boierească şi pe colţ este intrarea în anticariatul dintr-o pivniţă. De cum păşiti în acest cadru, va rupeţi de zgomotul marelui oraş şi trăiţi cîteva ore parcă în alt veac. Coboraţi scările cu sfială şi în faţă vi se va arăta un beci mare cu bolţile arcuite şi realizate din cărămidă. Veţi observa fara greutate că acest spaţiu are firidele pline cu rafturi de cărţi. Peste 20.000 de titluri de carte vă aşteaptă grupate în peste 26 de categorii.
Puteţi găsi cărţi de valoare, ediţii rare, beletristică şi cărti din diverse domenii. Vă puteţi delecta cu picturi din secolul XIX, mici piese de mobilier, decoraţiuni interioare, etc. O să vă întrebaţi ce are în plus acest anticariat faţă de alte locaţii de acelaşi gen ? Foarte multe. Domnul Alin Daniel Piroşcă - coordonator proiecte culturale, o gazdă mai mult decît agreabilă oferă amănunte despre evoluţia acestui lăcaş de cultură din anul 2002 şi pînă în prezent. Ne aflăm într-o lume fascinantă, un cadru de poveste, unde se desfăşoară diverse expoziţii (de fotografie, grafică, design vestimentar, etc), cenacluri culturale, spectacole de teatru, lansări de carte, spectacole de chitară. Toate aceste acţiuni au pornit dintr-un joc care apoi s-a transformat în ceva foarte serios. Aceste manifestări s-au derulat în ultimii doi ani într-un ritm accelerat. Aceste evenimente au consacrat cariera catorva artişti care au expus aici, dar şi a actorilor pe care Dl. Daniel îi coordonează în trupa pe care a format-o în anticariatul Sigma.









Acest minunat spaţiu vă invită la un ceai sau un pahar de vin, unde aveti posibilitatea să răsfoiti o carte mai multe ore si unde nimeni nu vă deranjează, unde puteţi asculta muzică în surdină, o muzică care să va încante sufletul. Acest spaţiu foarte bine organizat are porţile deschise de luni pînă vineri de la 9:30 pînă la 18:00. Dacă sunteti îndrăgostiti de carte, muzică, teatru şi expozitii, sunteti aşteptati cu drag la anticariatul dintr-o pivniţă. Din păcate aceste locuri de cultură sunt vizitate din ce în ce mai puţin de cunoscători şi cumpărători.
Vineri, 1 februarie la ora 14:00, s-a dat startul vernisajului expoziţiei de goblen original a plasticianului Emanuel Craiu, o expozitie cu vanzare. Timp de 20 de zile puteţi admira şi chiar cumpăra aceste minunate obiecte de artă. Despre manifestările care au loc aici, puteţi afla mai multe dacă răsfoiţi Şapte Seri sau B 24 Fun. La plecare nu uitati sa mulţumiti gazdei pentru ospitalitatea cu care v-a intampinat aceasta minunata oaza de spiritualitate
.

Niciun comentariu: