luni, 20 octombrie 2008

Magia plina de capcane a puterii...

Mulţi oameni confundă forţa interioară cu puterea din lumea fizică. Simt nevoia de a se hrăni din această energie, dar o caută în afara lor, nu în ei înşişi. Mulţi cred că prin controlul şi autoritatea asupra celor din jur vor simţi bucuria acestei forţe. E o confuzie, o căutare eronată! Forţa interioară, odată trezită, te face să radiezi împlinire şi împăcare cu tine însuţi şi cu toţi cei din jur. Când ştii că drumul tău se află sub protecţie divină, înconjurat de iubire, când ştii că Divinul este parte din fiinţa ta, conştientizezi bucuria care te ajută să recunoşti ce binecuvântare este viaţa ta pentru Eternitate.

Forţa interioară conştientizată este cheia transformării şi a reabilitării lumii tale interioare, care se va reflecta foarte curând şi în cea exterioară. Forţa nu este o formă de control a unei situaţii sau o formă de superioritate faţă de ceilalţi. Forţa interioară este amalgamul de libertate şi bucurie de a trăi acum, indiferent de problemele cu care te confrunţi, gândindu-te la viitor cu speranţă si entuziasm. Capacitatea de a merge surâzător înainte, indiferent de ceea ce iţi oferă calea, este dată de forţa interioară. Ea ne este dăruită ca ghid susţinător pe acest drum splendid care este viaţa. Atunci când descoperi forţa interioară, ŞTII că Divinul face parte din tine şi cărarea se înseninează, pentru că înţelegi că totul e o binecuvântare.

Forţa interioară se naşte din bucuria de a trăi sublimul fiecărei clipe, eliberată de ataşamente. E o alegere pe care ai dreptul şi libertatea să o faci. Păşeşte pe drumul vieţii fără temeri, bucurându-te de ce ai, de ceea ce eşti şi de ceea ce îţi este dăruit, liberă să te desprinzi de tot ce simţi că te întunecă. Bucuria pe care o simţi atunci când iţi exerciţi forţa pentru a crea şi a ocroti viaţa este răspunsul că ceea ce faci este bine.


Puterea este afrodisiacul esenţial.
(Henry Kissinger)

Puterea nu este numai ceea ce ai, ci şi ceea ce inamicul crede că ai.
(Saul Alinsky)

Aceasta este puterea - să ţii în mâini frica altcuiva şi să i-o arăţi.
(Amy Tan)

Puterea este capacitatea de a transforma intenţia în realitate şi de a o susţine.
(Warren Bennis)

Puterea este raportul de comandă-supunere care se instituie în sfera educării libertăţii.
(Gabriel Liiceanu - "Despre limită")

Puterea este capacitatea de a acţiona, tăria şi curajul de a îndeplini ceva. Este energia vitală de a opta şi de a lua decizii.
(Stephen R. Covey - "Etica liderului eficient")

Ca sa aflam durerile provocate de putere trebuie sa mergem la cei care o au; ca sa aflam placerile puterii trebuie sa mergem la cei care o cauta.
(Charles Caleb Colton)

8 comentarii:

ionborgo42 spunea...

Cora!
Sa nu spui tu ca nu ai prieteni deosebiti!Nu ma iau pe mine in calcul.Eu sunt prieten neconditionat.Totusi o observatie personala cu referire la putere si setea de putere.Dragostea de putere ,setea de putere,puterea de a conduce este un sentiment atavic ,care la unele persoane se manifesta exacerbat.Toate catastrofele provocate de oameni au in ele aceasta samanta a puterii ca sentiment atavic.
O alta forma de putere ,la care cred eu ca te referi,este puterea spirituala,puterea care vine din interiorul fiintei umane ca un dar divin.Aceasta forma de p[utere nu sta la indemana oricarui muritor.In fiecare om mocneste un jar al puterii,un graunte de putere spirituala,dar la putini ea izbucneste si se manifesta in totalitate.Cred ca numai geniile au aceasta putere si de regula sunt constienti de ea.Eu asa inteleg puterea si desigur gradele ei de manifestare.
Cora sper ca nu te superi daca uneori intervin cu pareri personale si poate unele dobandite din experienta de viata.Pana la varsta mea vezi multe si poti sa te"dai mare".Asta nu inseamna ca stiu prea multe.O seara frumoasa iti doreste,tata Borgo :)

starsgates spunea...

În fiecare dintre noi e o fărâmă de divinitate, dar prea puţini conştientizează acest lucru şi ştiu să se bucure de acest dar.
O seară frumoasă alături de ştrengăriţa ta.:)

pescarusul argintiu spunea...

Tati Borgo, cat de mare este bucuria pe care mi-ati facut-o cu aceste ganduri ! :)
Galeria mea de prieteni deosebiti este bogata si in cadrul ei va situati la loc de cinste.
Puterea prin constrangere si stapanire a exercitat de milenii un miraj puternic pentru semintia muritorilor si n-a contenit sa fascineze generatiile contemporane cu noi, in diversele ei manifestari.
Asa cum atat de exact ati punctat, puterea spirituala este o forma superioara de evolutie a puterii si este mai ales apanajul oamenilor pregatiti sufleteste, educational si inzestrati cu har divin, atinsi de geniu.
Totusi, noi, cetatenii de azi ai Planetei trebuie sa devenim constienti ca lumea in fond nu depinde de noi, ci fiecare dintre noi, cei relativ puternici depindem de fragilitatea lumii, de neprevazutul si sensibilitatea ei, avand grija ca in loc sa o cucerim, sa nu cumva sa riscam sa ne lasam devorati de ea.
Stralucite cuvinte de intelepciune ati picurat aici, va multumesc cu recunostinta si va invit cu drag sa ne calauziti in dezbateri si schimbul de idei ! :)
O seara senina, linistita si mangaiata de lumina prieteniei adevarate !

pescarusul argintiu spunea...

Draga Starsgates, sa incercam sa constientizam impreuna acest dar si mai ales sa ne amintim ca putem pastra viu langa noi stropul de divin prin puterea credintei si prin forta rugaciunii curate:

"Îngeraş de bronz, vino şi te-aşează pe o geană,
Vino, şi alungă-mi orice teamă,
Scapă-mă de secunda, care viaţa-mi prăbuşeşte,
Ţie iţi plânge-acest suflet, pe tine te iubeşte.
În tine speranţa îşi pune,
Pe tine te aşteaptă,
Să-i vindeci faptele nebune,
Să-i dai o vorbă înţeleaptă.
Că-n noapte-i mult prea mare gălăgie
Şi nu pot să dorm,
Nu pot să-mi mângâi inima pustie,
Sau zbucuiumul enorm.
Hai vino să îmi dai lumină
Şi să-mi arăţi cărarea,
Hai vino şi-mpărtăşeşte-ţi liniştea divină
Până se stinge lumânarea.
Până mai am dorinţa
Să înving temerile de mâine,
Iar în suflet cu credinţa,
Să gust a vieţii pâine."

(Amalia Gaita - "Ingeras de bronz")

Noaptea sa-ti fie dulce alinare si implinire a odihnei dupa o zi plina de eforturi, alaturi de zmeii tai dragi !

Anonim spunea...

Super fotografiile.
In interior gasim divinual. Avem tot ce ne trebuie pentru a fi ceea ce am fost meniti sa fim: oameni, chiar in interiorul nostru.
o zi minunata iti doresc. In ceea ce priveste puterea ea sta in intelect, dar marea majoritate dintre noi isi folosesc doar 10/15% din capacitatea creierului si asta mei ales in interpretarea si aplicare gresita a notiunii de putere.

Anonim spunea...

Interesantă dizertaţia despre putere, dar oare este nevoie de oameni? Puterea are tendinţa să se elibereze, să distrugă, să acapareze. Este nevoie de om, de putere?

pescarusul argintiu spunea...

Poate ca asa este James, ar trebui sa incercam sa gasim solutii pentru a optimiza procentul in favoarea creierului nostru, e pacat sa fie in vacanta prelungita o zona atat de mare din capacitatea lui.
Oare delfinilor ce procent de utilizare a materiei cenusii le corespunde ?
Ar fi paradoxal sa fie mai mare :)

pescarusul argintiu spunea...

Bibliotecaru, atata timp cat viata va fi o jungla si nu un loc prietenos si pasnic unde sa te poti dezvolta liber, fara constrangeri, vor exista vanatori periculosi si victime sigure, diferentiati prin nivelul de putere cu care au fost inzestrate cele doua tabere.
Teoretic vorbind ar fi nevoie doar de puterea canalizata in linii de forta ale binelui, dar realitatea traita pe Pamant infirma acest lucru.
Sa avem puterea sa recunoastem ca schimbarea in bine a lumii noastre se intrevede extrem de greu.