joi, 11 septembrie 2008

Avertisment: sindromul "Sfarsitul lumii" viruseaza calculatoarele !

"Sfârşitul lumii" virusează calculatoarele
Autor: Redactia CAPITAL
Publicat: 11 Septembrie 2008
Vizionari: 126;


Kaspersky Lab România a identificat un nou cal troian, care profită de interesul stârnit în jurul experimentului CERN, “Large Hadron Collider” pentru a se propaga.

Virusul se încarcă pe calculatoarele de pe care se accesează un articol pe www.digg.com, despre presupusul sfârşit al lumii la activarea acceleratorului de particule de la graniţa elevţiano-franceză.

“Avem de-a face cu un nou atac care se bazează pe psihologia umană pentru a reuşi”, spune Costin Raiu, Directorul Laboratorului de Cercetare Kaspersky Lab din România. “Interesul stârnit de experiment este enorm, mai ales din cauza previziunilor apocaliptice legate de acesta. Acest fapt creează premise extrem de bune pentru exploatarea fenomenului în scopuri periculoase”.

Comentariul prin care utilizatorii sunt păcăliţi în a accesa site-ul maliţios este următorul: "This thing rocks! By the way, you can watch "Large Hadron Collider" start video report at hxxp://******ressed.com/clip/?id=Large_Hadron_Coll ... Pretty interesting, isn't it?".

Odată accesat, site-ul respectiv prezintă utilizatorului un dialog în care ar trebui sa apară filmul. În locul lui însă, apare un presupus mesaj de eroare ce indica necesitatea de a descărca unui plug-in pentru a-l putea vizualiza.

Dacă utilizatorul descarcă fişierul executabil oferit şi îl rulează, acesta începe să descarce alte programe malware de pe Internet, acţionând ca o poartă de intrare în sistem. În final, transformă computerul într-un „zombie” care poate fi folosit pentru a trimite spam şi a lansa atacuri DDoS.

„Majoritatea atacurilor cibernetice din acest moment se bazează pe exploatarea evenimentelor de mare interes, cum ar fi punerea în funcţiune a acceleratorului de particule de la CERN. În spatele lor se afla echipe complete, care includ dezvoltatori de malware, artişti grafici şi web-designeri care lucrează la site-urile folosite în atac, precum şi agenţi de vânzări care se ocupă cu extragerea de bani din vânzarea reţelelor de calculatoare infectate sau a informaţiilor confidenţiale furate. Este important ca utilizatorii să recunoască aceste atacuri, să nu acceseze orice link publicat pe site-uri, chiar de reputaţie, cum ar fi digg.com” a concluzionat Raiu.

În acest moment, semnătura noului cal troian a fost deja adăugată în baza de date a Kaspersky Lab.


Deci, vigilenta maxima, nu va lasati ispititi de materialele circuland haotic pe tema artificial hiperbolizata a reconstructiei universului in conditii de laborator !

6 comentarii:

Anonim spunea...

Pana atunci sa nu uitam sa fim oameni. Si toate fondurile folosite pentru acest experiment putea avea o alta destinatie mult mai umana ca si multe altele.
o zi minunata iti doresc

pescarusul argintiu spunea...

Bine ai venit, James si multumesc mult pentru opinia exprimata ! :)
Ai dreptate, omenia este un atribut din ce in ce mai rar intalnit in lumea agresiva dominata de legile junglei, in care suntem obligati sa supravietuim de la mare la mic.
Trebuie sa le imprimam copiilor nostri respectul si compasiunea pentru semenii nostri, nu de putine ori aflati in situatii de criza.
Asa cum spuneam si in postarea trecuta, megasuma cheltuita in crearea scenariului la scara mondiala "Big Ben" seamana cu o sfidare la adresa saraciei, analfabetismului, malnutritiei, bolilor devastatoare ale tarilor lumii a treia.
Sa te bucuri de o seara agreabila si plina de momente relaxante, in mijlocul familiei !

Anonim spunea...

multam de informatii. :)

pescarusul argintiu spunea...

Sa speram, draga Manole, ca vom fi scutiti de manevrele marsave ale acestui virus plin de toxicitate si de altii la fel de nocivi pentru sanatatea virtuala si electronica a procesoarelor noastre ! :)
Sa iti fie de folos, caci stii cum se spune: "Paza buna trece primejdia rea !"

Anonim spunea...

Da sestro, adevărat grăieşti ” paza bună trece primejdia rea ” în mai toate, viruşi şi viruşi :)
Informaţii utile şi binevenite, ca de obicei, mulţumiri !
O seară plăcută alături de toţi cei dragi sufletului tău frumos şi atât de curat!
” Prietenie înseamnă să fii alături de prieteni nu când au dreptate, ci când greşesc. ” .... mulţumesc sis !
Pentru tine, cu mult drag :
http://bittersweet.weblog.ro/usercontent/3990/floricele.jpg
calde îmbrăţişări,
Sibilla

pescarusul argintiu spunea...

Sfinxul meu drag, tocmai am schimbat cu tine noi dovezi de prietenie si pretuire si te-am lasat sa te odihnesti, ca si ziua de azi ti-a fost animata de evenimente pestrite si nefaste :(
Multumesc pentru gandurile bune si armonioase, ce dovedesc ca reusim sa fim aproape, indiferent de "mersul obiectiv si haotic al lumii".
Oscar Wilde spunea atat de inspirat: "Prietenia este încercarea prin care se măsoară un om", iar Goethe, gasea o alta definire a acestei speciale virtuti: "Prietenia este o delicată legătură a sufletelor printr-o armonie în cele mari şi bune."
Care ar fi concluzia, deci ?
"JOS cu VIRUSII informatici si de orice natura ar fi ei !"
Ziveli prietenia sincera si adevarata !
Ziveli Sibilla, craiasa muntilor si regina florilor de colt ! :)