miercuri, 5 noiembrie 2008

Reteta de viata pentru momente speciale...

Rasfoind cartea de bucate a unui reputat expert in domeniul gastronomic, din dorinta de a descoperi un fel de mancare savuros, sanatos, rafinat si nemaintalnit, mi-au cazut ochii pe o reteta inedita, miraculoasa chiar, cu ingrediente extrem de rare, dar foarte bogate in calorii pentru suflet!

M-am gandit imediat sa v-o impartasesc si voua, in speranta ca veti obtine ca si mine, un sufleu delicios, garnisit cu rondele crude de entuziasm.
Deci va invit sa va notati detaliile ce-i garanteaza succesul si sa o recomandati tuturor rudelor, prietenilor si cunoscutilor vostri, se pare ca face cu adevarat minuni!

Ingrediente:
- o cană de gânduri curate;
- o cană de fapte bune;
- o cană de respect pentru ceilalţi;
- 3 căni de iertare;
- 2 căni de greşeli bine bătute.

Mod de preparare:
Amestecă bine şi adaugă lacrimi de bucurie, durere şi simpatie pentru ceilalţi. Toarnă patru căni de rugăciuni şi credinţă ca să faci celelalte ingrediente mai uşoare şi să ridici plămădeala la cele mai înalte culmi de trăire creştină.
Presara apoi un praf de vise in pulbere fina peste intregul amestec si indulceste dupa gust, cu vorbe de duh.
După ce torni compoziţia în viaţa de zi cu zi, coace bine la căldura bunătăţii umane şi apoi serveşte cu un zâmbet şi cu multă dragoste!

Alte recomandari:
Dupa ce ati aerisit bine laboratorul in care ati preparat aceasta delicatesa, serviti-o feliata cu multa grija, pe un platou generos si primitor.
Asezati alaturi, pe un stergar curat, o carafa plina cu apa de izvor, ce-i abureste peretii cu un plus de prospetime si cateva pahare, pentru oaspetii ce va trec pragul.
Nu uitati ca fiecare portie se serveste cu inima curata si se savureaza in dulci acorduri melodice.

Va doresc din suflet POFTA BUNA!



Julio Iglesias - Un jour tu ris, un jour tu pleures

Yiruma - Kiss the rain

19 comentarii:

Anonim spunea...

Multumim.
Aplica reteta si vei fi OM!
o zi minunata iti doresc

pescarusul argintiu spunea...

James, eu cred ca e binevenita uneori aceasta reteta inedita prin componentele sale, ne ajuta sa ne revigoram energiile, sa luam un aport sporit de "vitamine" pentru suflet si sa fim mai eficienti in proiectele pe care ne straduim sa le ducem la bun sfarsit.
Daca putem prepara fara greutate aceasta delicata specialitate, inseamna ca suntem cu adevarat umani, cum spui tu atat de corect.
Sa te bucuri si tu de stralucirea blanda a acestei zile de toamna !

Bibliotecaru spunea...

Hmmm, mi s-a făcut foame.

pescarusul argintiu spunea...

Bibliotecaru, daca asa stau lucrurile, atunci vorbim cu maestrul bucatar sa-ti acorde portie dubla, ca pentru oaspetii de seama, care au anumite privilegii :)
Te-ai nimerit aici exact la ora mesei si bucatele aburinde sunt o ispita pentru receptorii digestivi ;)
Pofta buna, masa e servita !

Anonim spunea...

Sufletul tanjeste pentru o astfel de hrana, depinde de noi daca o acceptam sau nu in meniul vietii.
Al asculti,o asculti!
O privesti,cu toate ca n-ai vazut-o vreodata,al mangai spunandu-i vorbe de-alint.
Soarele straluceste pe cerul vietii altfel,razele sale patrund in coltisorul sufletului tau aducand caldura iubirii- hrana mult asteptata de om pe plaiul antins al vietii.
Pasii tai,insotesc destinul lui,soaptele tale sunt izvor de nemurire si dintr-o data te intrebi daca nu cumva esti in rai!

Anonim spunea...

Si iata ca aceasta hrana mult visata...este o Binecuvantare a destinului!

Anonim spunea...

multumesc draga Pescarusule! Aveam nevoie. Multa.
O zi frumoasa precum sufletul tau!

Elisa spunea...

Faine reteta.Ramane sa vedem daca si musafirul va fi multumit.
A propos de asta,parerea mea despre servirea musafirilor este aceea ca n-ar trebui sa-i intoxicam cu bauturi de tot felul si nici cu tigari si cafea,ci sa-i imbatam,mai bine cu muzica ce-mi place mie.De altfel eu asa ii astept de fiecare data,insa continui cu bunatatile traditionale,ca nimeni nu poate povesti pe sec si pe gol.Ha ha ha!

Cristian spunea...

Misto...Cata imaginatie!:)Daca am tine cont de aceasta reteta, viata noastra s-ar transforma total.Multumesc pentru ingrediente!Gustoase sunt si fructele din poza...Yummy, Yummy...:)Hugs from Cristian!:)

Jamilla spunea...

aplic reteta si sper sa fiu mai bogata in suflet si in ganduri...multumesc, am inima plina!

Anonim spunea...

Am gustat din ea si am curajul sa spun ca sunt fericit! Ridic privirea...dincolo de Soare,nu vad nimic,totusi acolo existi tu draga mea,stralucesti tot atat de puternic ca el, dar caldura iubirii tale patrunde in mine si-odata cu ea...universul mi se pare atat de mic pe langa maretia ei.
O sa inchid pleoapele gandindu-ma la tine,visul odihna a trupului o sa-mi fie,si cand le-oi deschide din nou voi privi cu blandete spre binecuvantrea luminii ce-mi patrunde-n suflet... odata cu tine...reteta a fericirii!

Anonim spunea...

Aruncandu-o in vazduh nu poti s-o prinzi decat deschizandu-ti larg sufletul,deci,ce mai astepti?Cheia se afla in vointa ta de a o primi. Deschide bratele mintii, adulmeca mireasma placuta a dragostei si las-o sa intre in inima ta si-a mea.Se cheama: FERICIREA!

pescarusul argintiu spunea...

Paul, aceasta reteta speciala de hrana pentru suflet vine in intampinarea celor spuse atat de frumos de tine.
Cateodata trebuie sa ne ocupam cu gingasie si cu mai multa rabdare de vigoarea si prospetimea sufletelor, daruindu-le acel nectar minune spre delectare si stransa comuniune.
Raiul este uneori in aceste momente binecuvantate atat de aproape de noi !

Anonim spunea...

Pai...ce asteptam? revin la ce spuneam, totul depinde de noi, de puterea de a patrunde in tainele acestei frumoase retete a fericirii!

pescarusul argintiu spunea...

Manole draga, ori de cate ori simti nevoia poti aplica aceasta reteta. Tu ai intotdeauna ingredientele necesare prepararii ei in laboratorul sufletului, deci nu este decat o chestiune pur tehnica si un test de abilitate culinara, pe care le vei rezolva cat ai clipi ! :)
Prietenii adevarati se simt, se intuiesc si se alina in momentele grele.
Asa cum de multe ori, la fel mi se intampla si mie in casa ta.
Sa ai parte de o degustare agreabila de specialitati pentru suflet in week-end-ul care bate la usa !
Stiu eu ca asa va fi, mai ales ca traversati un triplu eveniment special :)

pescarusul argintiu spunea...

Elisa, ce prezenta tonica esti, draga mea !
Ti-am dus dorul tot timpul cat ai fost plecata prin Banat, dar acum gata, esti consemnata in papucii caldurosi si asteptata sa dai fuga la prieteni !
Inedita strategie aplici cu musafirii tai, cat despre galeria retetelor delicioase, esti o vrednica si neintrecuta gospodina, fruntasa la multe capitole !
Esti un exemplu viu de urmat, lasa-ne sa-ti exploram talentele ! :)

pescarusul argintiu spunea...

Cristian, iata ca reteta aceasta cu energizante pentru suflet si fructele din cosulet au scos la iveala profunda ta esenta si unda naturista pe care o aplici in alimentatie :)
Ma bucur ca mi-ai gasit bucatele insiruite pe aici gustoase, savuroase si pline de prospetimea vitaminelor.
Hugs from me, too ! :)

pescarusul argintiu spunea...

Jam, atunci inseamna ca menirea acestei plasmuiri culinare pentru suflet a fost atinsa !
Multumesc pentru aceasta "inima plina" pe care ne lasi fara retineri s-o admiram si ale carei tic-tac-uri de fericire ne incanta de fiecare data !
Pe curand, draga mea !

pescarusul argintiu spunea...

Paul, probabil ca efectul este mai eficient daca reteta se savureaza putin cate putin, in portii mici, pentru ca e plina de esente puternice, care pot da uneori senzatii de ameteala, de plutire si de zbor, ca posibile efecte secundare.
Ma bucur ca ai descoperit reteta ravnitei stari de beatitudine, dupa care alearga sufletele sensibile si visatoare ale multora dintre noi.
Ea se impleteste in mod fercit cu tot ce am expus in postarea mea si se completeaza inspirat.
Un week-end cat mai armonios si bland de toamna, plin de fluturii sunetelor zburand prin aerul curat !