vineri, 4 iulie 2008

Va cunoasteti personalitatea in functie de zodiacul egiptean ?


Dupa secole de istorie, Egiptul, tara faraonilor si a marilor piramide, locasul unei vechi civilizatii nu inceteaza sa ma uimeasca si sa ma fascineze. Locul unde soarele pare ca se uneste cu nisipul musteste de o cultura spirituala sclipitoare, invidiata de mai toate popoarele lumii. Si pe buna dreptate, caci aici gasim manifestari diverse ale artei egiptene: temple, statui, mumii, piramide, un fenomen religios puternic. Vechii egipteni credeau cu ardoare in zeitatile lor, in nemurirea sufletului si in viata de apoi. Horoscopul egiptean tine cont de aceste zeitati, fiecare zodie a horoscopului simbolizand un anumit zeu.

Fiecare persoana, in functie de perioada in care s-a nascut, se afla sub patronajul unei zeitati. Iata care sunt aceste zodii si trasaturile de caracter care le sunt asociate:


NILUL (1 Ianuarie – 7 Ianuarie, 19 Iunie - 28 Iunie, 1 Septembrie - 7 Septembrie)- Puterea fluviului

Cei aflati sub acest semn sunt persoane foarte active, dornice de aventura si sigure de victorie. Se vad pururea invingatoare, asa isi doresc sa fie si asa si sunt de cele mai multe ori. Nimic nu le produce o placere mai mare decat confruntarea propriilor forte cu ale celorlalti, confirmandu-si astfel valoarea. Sunt optimiste, au o personalitate foarte pasionala, se inflacareaza cu usurinta si radiaza o foarte mare senzualitate. Oameni ai momentului, renunta la diplomatie si la meditatia profunda inainte de a lua o decizie. Gandesc rapid si iau decizii bruste. Temerari, inainteaza cu entuziasm pe terenuri necunoscute si necercetate. Asemeni fluviului insa, atunci cand te astepti mai putin, izbucnesc cu toata patima de care sunt in stare. Iar daca se simt atacati, ar fi bine ca totul sa piara din calea lor pentru ca distrug tot ce intalnesc.

RA (8 Ianuarie - 21 Ianuarie, 1 Februarie - 11 Februarie, 18 Noiemberie - 26 Noiembrie ) - Stralucirea luminii

Temperamentul focos al acestei zodii cere multa mobilizare si spirit combativ. Aflate sub tutela zeului AMON-RA, aceste personalitati sunt temperamentale, angajandu-se in tot ceea ce le face placere. Pentru ca vor sa simta caldura focului, trebuie cucerite furtunos. Vor alege intotdeauna in viata calea cea mai grea pentru ca adora provocarile. Nicioadata nu se vor multumi cu prea putin. Exigentele pe care le au fata de ele insele sunt insa foarte mari si vor avea de suferit din aceasta cauza. Feriti-va sa va jucati cu o persoana nascuta sub acest semn. Riscati sa va jucati cu focul insusi.

MUT (22 Ianuarie - 31 Ianuarie, 8 - 22 Septembrie) – Intuitie de aur

Persoanele nascute sub acest semn sunt foarte receptive si timide din fire. Se bazeaza de cele mai multe ori pe intuitie si depind de cei din jur in mai toate actiunile pe care le intreprind. Adora sa-si faca planuri de viitor, insa nu le realizeaza singure. Sunt ambitioase, preferand munca linistita, creativa si discreta. Au o viata interioara foarte profunda si o perspicacitate iesita din comun, natura sa fiind stapanita de spiritul de dreptate si de cinste. Sunt inzestrate cu harul de a citi oamenii din priviri. Vad, observa, analizeaza si, pe baza intuitiei lor ascutite, caracterizeaza. Si rareori se insala...

GEB (12 Februarie - 29 Februarie, 20 August - 31 August) – Forta sinelui

Adevarata multumire a persoanelor aflate sub acest semn este cea pe care o creeaza cu propriile maini si prin propriile forte. Zeitate a pamantului si a vietii, GEB ii ocroteste pe cei nascuti sub acest semn, atata timp insa cat acestia incerca sa-si infraneze pornirile violente si caracterul patimas. Pun foarte mult accent pe sentimente, partea romantica a personalitatii sale fiind extrem de dezvoltata atunci cand vine vorba de iubire. Si cu toate acestea, in ciuda sensibilitatii lor, nu pot fi catalogati drept niste visatori incurabili. Stiu unde se afla si unde vor sa ajunga. Reusesc insa in ceea ce si-au propus doar daca inving flegmatismul specific zodiei. Si cand nu pot face acest lucru, se enerveaza, se simt dezamagite, isi doresc sa rastoarne intreaga lume cu fundul in jos, strigandu-si neputinta.

OSIRIS (1 Martie - 10 Martie, 27 Noiembrie - 18 Decembrie) – Atotputernicia dreptatii

OSIRIS, zeul imperiului mortii guverneaza aceasta zodie. Deloc impresionabile, puternice si sigure pe ele, persoanele apartinand acestui semn recepteaza realitatea asa cum este ea, trecand-o prin filtrul propriei constiinte. Stiu ce sunt sentimentele, insa refuza uneori sa si le recunoasca si sa le traiasca. Nu sunt capabile sa se transpuna in trairile celorlalti. Inteleg ce este dragostea, dar refuza sa-i raspunda. Daca se implica intr-o relatie foarte stransa, ghetatul inimii lor se topeste treptat, treptat. Impartiale si statornice, sunt animate de un puternic spirit de dreptate. Au un simt limpede de comparatie, putand fi blande si intelegatoare, dar si grozav de critice, rautacioase si patrunzatoare.

ISIS (11 Martie - 31 Martie, 18 Octombrie - 29 Octombrie, 19 Decembrie - 31 Decembrie) – Capacitatea de a renaste

Sotia si sora lui Osiris, ISIS simboliza in mitologia egipteana fertilitatea si renasterea, feminitatea si creatia. Lui Isis i se mai spune si ,,marea vrajitoare, acesta putere fiindu-i conferita de Ra, cand i-a spus numele ei secret. Numele egiptean al lui Isis era Aset, care inseamna 'tron'. A te afla sub acest semn inseamna fi un mare iubitor al frumosului, a fi o personalitate complexa, plina de viata si de iubire. Persoanele nascute sub acest semn emana armonie si frumusete, stiind sa o impartaseasca si celor din jur. Spirite generoase si demne de incredere, le place sa ofere protectie, sa dea sfaturi si sa influenteze in bine pe cei din jur. Isi doresc intens sa-i aduca pe cei dragi pe calea cea buna si se simt profund lezate atunci cand ajutorul le este refuzat.

THOTH (1 Aprilie - 19 Aprilie, 8 Noiembrie - 17 Noiembrie) – Magia cuvintelor

THOTH, stapanul cuvintelor divine vegheaza asupra acestei zodii, iar faptul ca nativii acestei zodii sunt maestrii comunicarii nu reprezinta doar o simpla coincidenta. Mai putin orientati spre telurile materiale si mai mult spre adevarurile universale, ei scot la lumina idei moderne si evoluate. Sunt creativi, spontani, uimesc intotdeauna prin originalitate. Ajutati de abilitatile lor de relationare, sunt capabili sa insufleteasca spirite, sa entuziasmeze, sa schimbe destine si chiar sa starneasca revolutii. Dau dovada de o naivitate copilareasca si de prea multa toleranta fata de cei din jur. Si nu putini sunt cei care profita de aceasta slabiciune...

HORUS (20 Aprilie - 7 Mai, 12 August - 19 August) – Maretia inaltimii

In religia egipteana, HORUS era reprezentat printr-un cap de soim, simbol al somptuozitatii, al puterii si al capacitatii de a zbura la cele mai mari inaltimi. Oricum ai caracteriza pe acesti reprezentanti ai paradoxului, ceva important tot va ramane in afara definitiei. Cei mai fideli prieteni, cei mai pasionali iubiti, cand reci ca gheata, cand patimasi, cand sensibili, cand infatuati, nativii acestui semn toata viata lor se vor afla intr-o cautare permanenta a propriului eu. Forta pentru care sunt atat de admirati vine din interiorul lor. Le este menit sa straluceasca, sa atinga culmi, atat pe plan intelectual cat si personal, carora putinor oameni le sunt accesibile. Risca insa sa cada in capcana iubirii de sine si a egoismului. Constienti de propria valoare, au tendinta de a-i privi pe cei mai putini norocosi ca ei cu superioritate si ingamfare.

ANUBIS (8 Mai - 27 Mai, 29 Iunie - 13 Iulie) – Iubirea de viata

Receptivi si flexibili,linistiti si amabili, reprezentantii acestui semn se bucura de mult respect si apreciere din partea celorlalri. Se spune despre ei ca sunt pedanti, insa putin sunt cei care stiu cu cata iubire si daruire pot iubi. Fara sa-si exagereze importanta, persoanele acestui semn zodiacal se indreapta in pasi lenti, dar siguri spre telul pe care si l-au propus. Sunt firi calde si echilibrate. Secretul succesului acestei zodii se afla in viziunea pe care o au asupra lumii. Stiu sa se retraga la timp, stiu sa privesca situatia detasat si vad numai partea frumoasa si hilara a lucrurilor. Cum ar putea atunci sa nu iubesca viata?

SETH (28 Mai - 18 Iunie, 28 Septembrie - 2 Octombrie) – Spirit negativ

SETH reprezinta zeul negativ al Egiptului. Persoanele nascute sub acest semn pot fi acuzate de egoism, de invidie, de viclenie si de spirit de razbunare. In aceste fapturi aparent pasnice salasluieste un adevarat razboinic. Nu iarta pe cei care gresesc si nu au mila nici fata de propria persoana. Caracterul lor tulburent, incapatanat si certaret este insa si cel mai puternic, cel mai constructiv, cel mai capabil de fapte marete atunci cand este pus in slujba unor cauze marete. Trebuie sa invete sa-si tempereze iesirile, sa-si controleze pornirile de rautate si sa-si educe propria constiinta. Doar evoluand moral, se impaca cu propria persoana si isi gasesc linistea.

BASTET (14 Iulie - 28 Iulie, 23 Septembrie - 27 Septembrie, 3 Octombrie - 17 Octombrie) - Flexibilitate si dinamism

Protectoare a familiei si simbolul al lunii, BASTET reprezenta femeia pisica in Egiptul antic. Asemenea felinei, cei nascuti sub acest semn sunt flexibili si rapizi. Oameni cu multiple talente, au un apetit crescand pentru cunoastere si pentru diversitate. Intotdeauna cu un pas inaintea timpului, in permanenta presati de timp si de termenele limita, reusesc insa sa prinda informatia din zbor si sa se adapteze imprejurarilor. Exercita o senzualitate aparte care nu-i este deloc indiferenta sexului opus. Tulburatori si sarmanti, adepti ai replicii spontane si pline de savoare, acestia cuceresc prin simplitate. Pentru ca sunt de parere ca viata este numai aventura si suspans, sunt susceptibili de a cadea prada viciilor si tentatiilor lumesti.

SEKMET (29 Iulie - 11 August, 30 Octombrie - 7 Noiembrie) – Tolerenta si severitate

Cei aflati sub patronajul lui SEKMET, zeita Leoaica, se caracterizeaza printr-o mare putere de concentrare, prin rabdare, meticulozitate, perseverenta si o atentie exagerata acordata lucrurilor nesemnificative. Facultatile lor afective sunt foarte dezvoltate, avand o usoara inclinatie de a se sacrifica pentru cei la care tin cu adevarat. Pentru restul lumii, cunoscuti sau necunoscuti, reprezinta o figura autoritara si rece, incapabila de a simti prea mult. Adevaratul lor caracter este insa un amestec ciudat si curios de forta si sensibilitate, de toleranta si severitate, de capricii contradictorii. Spiritul lor intelectual este orientat spre lucruri concrete si spre activitati ce aduc profit.

38 de comentarii:

Anonim spunea...

Pot sa ma dau cubica daca sunt o ...Isis ?
:)))
Pescarus drag, cum le mai descoperi tu pe toate :)
Un sfarsit de saptamana precum aripile tale mangaietoare si sufletul tau curat si frumos , draga prietena :)
Sa stii ca revin sa " va citesc " pe toti :))
calde imbratisari ,
Sibilla

starsgates spunea...

Da, mă recunosc în Geb!:D
Şi mie îmi place să obţin ceva prin propriile mele puteri şi dacă nu reuşesc îmi vine să răstorn lumea cu susul în jos.

Anonim spunea...

Da!...ma regasesc si eu in acest zodiac, pacat ca nu l-am parcurs mai de mult.Un sfarsit de saptamana linistit

Anonim spunea...

pescarus drag, ramane sa gasesc tunelul care leaga Sfinxul egiptean de Sfinxul din Bucegi, si, ma voi imbata cu cunoasterea cunosterii....la mintea mea zapacita si zbuciumata, m-as avanta ;)
vise senine pescarusul meu drag :)

pescarusul argintiu spunea...

Poti sa te dai cum vrei tu, cum te simti mai bine in pielea ta, preacinstita ISIS, fie cubica, fie piramidala, sunt sigura ca autoritatea proaspat aleasa a Primariei nu va avea obiectii ;)
Incredibil cum se potrivesc si se intregesc toate, Sfinxul, Sibilla, Isis, Florea de Colt, se cuibaresc tainic in acelasi suflet luminos, curat si generos !
Pe mine sunt sigura ca "m-ai citit" corect din prima clipa :)
Cu mult drag,
Cora

pescarusul argintiu spunea...

Starsgates, felicitari pentru profilul romantic dar hotarat, care ti-l confera GEB, zeitatea ce pune accent pe forta sinelui !
As vrea sa stiu daca esti o ramurica de August sau de Februarie a acestei GEB cu puteri navalnice :)
Zile cat mai reusite de week-end impreuna cu frumoasa ta familie !

pescarusul argintiu spunea...

Draga Paul, eu am descoperit foarte de curand acest zodiac egiptean inedit, care plaseaza iscusit fiecare muritor pamantean alaturi de o zeitate :)
Dar omul e ursit sa soarba din marea cunoasterii pana in cea din urma zi a vietii lui, mereu afland ceva nou sau reconfirmandu-si lucruri stiute despre el insusi...
Si acum urmeaza intrebarea mea, pe care sunt sigura ca deja ai intuit-o :)
Care dintre cele 12 zeitati egiptene te guverneaza si in care iti regasesti conturata personalitatea ?
Fie ca acest prim week-end al lunii lui Cuptor sa-ti picure balsam de lumina si de zambet in suflet si gand, dar sa-ti daruiasca si vitelusi sanatosi in frumoasa ta gospodarie !

pescarusul argintiu spunea...

Dragul meu Sfinx, stiu ca am mai vorbit noi despre acest indraznet vis al tau, eu nu-ti doresc dacat sa ai ocazia sa ti-l implinesti cat mai curand, iar daca descoperi tainicul culoar subpamantean, ma bate gandul sa pornesc si eu la drum, in zbor, prin maruntaiele de granit :)
Un week-end de Cuptor cat mai luminos si mai implinit, mangaiat de adierile racoroase ale muntilor, scumpa prietena !

starsgates spunea...

Iubesc vara foarte mult cu toate că sunt o fiică a iernii.:)

greenfield spunea...

Sa stii ca mi-am copiat de aici ce mi se potriveste. Mersi frumos!

Week-end frumos si cu spor la odihna si relaxare:)

Anonim spunea...

Horus...
n-am stiut de zodiacul egiptean, m-ai surprins cu el si l-am parcurs cu placere. :)

Anonim spunea...

4 februarie...am avut probleme, i-am dat un policomplex de vitamine intravenos 3 zile la rand,astazi se simte bine. Veghez din nou,dar trebuie sa dorm putin.Poate revin mai tarziu

Anonim spunea...

In adapostul unde se afla Niko(joiana despre care vorbim) se mai afla Miha, Carina si Milka. Acum trei zile,cand am fost nevoit sa separ pe Niko de celelalte fete, a fost un fiasco total.Miha si Carina au intrat in calduri(ceea ce inseamna refuz de hrana,tipete si tendinta de a sari una pe cealalta sau pe mine daca nu sunt atent), una dintre ele a ramas suspendata pe un gard despartitor,destul de inalt,in tendinta de a sari pe cealalta. N-am putut sa o dau jos pana nu l-am distrus complet. In fine,ma duc sa verific,dupa care fug pana la Arad,o trezesc pe sora mea,somn usor draga prietena

pescarusul argintiu spunea...

Draga Starsgates, iti multumesc pentru indiciu, de unde deduc ca esti un GEB de Februarie, care simte clocotind navalnic in laboratorul de simtiri, pulsul renasterii si prospetimea mugurasilor de speranta ai primaverii :)
Deci sunt pe drumul bun, mai ramane sa fac doar niste corelatii si sa completez informatia, cu privire la ziua aniversarii tale ;)

pescarusul argintiu spunea...

Draga Greenfield, frumos profil ti-a daruit ANUBIS, al carui fundament e iubirea de viata :)
Vezi, pasii lenti dar siguri, temeinic fixati pe solul stabil al telurilor tale, te conduc spre noi reusite si izbanzi ;)
Multumesc pentru urari, asemenea iti doresc si eu, un week-end in care ai sedimentat si savurat impresii placute, sub semnul aromei discrete a florii de leandru !

pescarusul argintiu spunea...

Draga Manole, ma bucur sa stiu ca mai reusesc si eu sa te surprind cu cate ceva si ca mai sunt si zone bune de cunoscut si de descoperit :)
Am vazut ca HORUS iti da elanul si putinta de a zbura la mari inaltimi, asa ca pescarusul din mine iti invita soimul din suflet la o partida de zbor, spre a culege din adierea racoroasa a muntilor; )
Acum intelegi de ce masinuta ta trebuie sa fie albastra, ca tariile zarilor sagetate de agerul soim ? :)

pescarusul argintiu spunea...

Draga Paul, ce frumos se imbina in profilul tau puritatea zapezii cu stralucirea soarelui, daruita de generosul si atotputernicul RA ! ;)
Inteleg ca aceste din urma zile nu au fost deloc linistite si domoale, ca a trebuit sa te mobilizezi clipa de clipa si sa arzi o parte buna din energii pentru a veghea starea speciala a joianei Niko.
Nu e deloc simplu si usor sa cresti in gospodarie patru vacute si inca una sau doua ce vor aparea.
Am mai inteles cat de aproape de suflet si cat de dragi iti sunt "fetele" nazdravane care se vor nedespartite, din moment ce le-ai ales frumoase nume cu rezonante omenesti.
Tie si surorii tale va doresc putere, rabdare si iscusinta in a-i alina momentele de travaliu joianei voastre greu incercate si apoi sa va bucurati de binemeritate momente de odihna si liniste !
Si pentru ca acum am gasit versurile pe care la cautam sa le alatur evocarii tale despre lumea copilariei luminata de prezenta binefactoare a bunicilor nascuti la sat, cu ingaduinta ta, le voi transcrie aici, decupate cu emotie din poezia "Plugarii" a lui Octavian Goga...

"La voi aleargă totdeauna
Truditu-mi suflet să se-nchine;
Voi singuri străjuiţi altarul
Nădejdii noastre de mai bine.
Al vostru-i plânsul strunei mele,
Creştini ce n-aveţi sărbătoare,
Voi, cei mai buni copii ai firii,
Urziţi din lacrimi şi sudoare.

Cu mila-i nesfârşită, cerul
Clipirii voastre-nduioşate
I-a dat cea mai curată rază
Din sfânta lui seninătate.
El v-a dat suflet să tresară
Şi inimă să se-nfioare,
De glasul frunzelor din codru,
De şopot tainic de izvoare.

În coapsa grăitoarei mirişti
Devreme plugul vostru ară;
E primăvară pe câmpie,
Şi-n ochiul vostru-i primăvară.
Blând tainele vi le desface
Din sânu-i milostiva glie,
Căci toată floarea vă cunoaşte
Şi toată frunza ei vă ştie.

Purtaţi cu braţele-amândouă
A muncii rodnică povară,
Sub strălucirea-nlăcrimată
A dimineţilor de vară.
Şi nimeni truda nu v-alină,
Doar bunul cerului părinte,
De sus, pe frunte vă aşază
Cununa razelor lui sfinte.

Când doarme plugul pe rotile,
În pacea serilor de toamnă,
La voi coboară Cosânzeana,
A visurilor noastre doamnă.
Vin crai cu argintate coifuri
Şi-n aur zânele bălaie:
Atâta strălucire-ncape
În bietul bordeiaş de paie.

Fraţi buni ai frunzelor din codru,
Copii ai mândrei bolţi albastre,
Sfinţiţi cu roua suferinţii
Ţărâna plaiurilor noastre!
Din casa voastră, unde-n umbră
Plâng doinele şi râde hora,
Va străluci odată vremii
Norocul nostru,-al tuturora."

Clipe senine si implinite, drag prieten !

Anonim spunea...

Anubis si Bastet, interesanta combinatie in casa mea. Mai ales ca la Bastet zau ca se potriveste. Eu cu calmul, hmm, nu prea. Din lucrurile rele, in nici un caz nu iau partea ilara, ci pe cea cinica. Adica sunt adepta daca tot e foc sa mai pun eu niste paie :D

Anonim spunea...

Pescarus drag, am venit in oaza ta de liniste dupa o imbratisare...eram nitel trista, apoi, am tresarit, am simtit aripi, lacrimile mi-au fost sterse de aripa mea cealalta si, de aripile argintii si blande ale sufletului tau minunat...si ma vreau din nou zbor...deasupra de toate niminiciile, de praful de norui... tamo daleko....departe, sa nu mai vad, sa nu mai aud vocea noroiului...
Stii, il invidiez pe Paul....cumva e ocrotit in linistea naturii si a vietatilor cu suflet senin....pana sicu Niko, joiana lui as sta de vorba, numai sa fiu departe de colb...eh, va simt insa aici si ma pierd in frumusetile gandurilor voastre, in imbratisarea senina a prietenilor mei si ma surad imbratisare voua... :)
Tare-mi sunteti dragi :)
O seara de duminica zambitoare va doresc tuturor :)
Sibilla

Anonim spunea...

...greu de comentat astfel de versuri pe care le regasesti in trairile-ti zilnice. La terminarea fiecarei parcele, cand toate lucrarile necesare pentru ca plantele sa se dezvolte le-am incheiat, nu uit niciodata sa-l rog pe Dumnezeu sa aiba grija de ele spunandu-I;"Doamne!daca asudat-am destul sa le fac sa creasca si neputinta mea de-acum fiind mare, rogu-Te ai grija de ele asa cum sti Tu mai bine". Odata cu maturizarea lor, simt ca renasc, implinirea lor,este implinirea efortului meu si simt ca sudoarea n-a fost zadarnica. Acestea sunt unele din simtamintele taranului roman,taran care atunci cand deschide ochii dimineata si-i inchide seara,prin semnul Binecuvantat al Crucii,primeste puterea si odihna,uitand tot ce-nseamna durerea...si-n final toate-i sunt calauza.
Multumesc! pentru gandurile frumoase, multumesc pentru putinta de a gasi in coltisorul acestei lumi, un suflet primitor,intelegator...maret!

TreXeL spunea...

:) SETH
bun gasit intai
apoi... mi se potriveste oarecum doar ca nu-s razbunator si nici asa malefic cum zice... desi daca te apuci sa citesti un post la mine o sa spui altceva :D ala de luni... stie sibilla despre ce e vorba
ce mi-a placut cel mai mult a fost ultima fraza : "Doar evoluand moral, se impaca cu propria persoana si isi gasesc linistea." - super corect

Anonim spunea...

A fatat! Este vitel! Poti sa-l botezi

Anonim spunea...

Vitelusul nikos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NIKOS!!!!
se poate?
sau, Jasmin, ca sa am si eu un prieten :)
molimte si molimte :)

Anonim spunea...

@druje Trexel, ziceam ca eu nu am citit la frumoasa Oana nimic despre ( stii tu ce, sssttt... ;) ) tu ziceam ca esti bland, blajin, cuminte, pasnic.... la, la , la...alea, alea...

Anonim spunea...

Astept pana dimineata sms la nr. 0753053052

Anonim spunea...

A venit pe lune si al doilea.A fost f.greu

Anonim spunea...

erata:a se citi "lume"

tibby spunea...

Foarte interesant pescarusule! Eu unul nu cred in zodii, nu le iau in calcul, dar recunosc, ai reusit sa-mi starnesti interesul!

pescarusul argintiu spunea...

Dragi prieteni, ce atmosfera placuta si luminoasa descopar eu aici :)

Dragul meu Sfinx a preluat inspirat si generos, din mers, rolul de gazda virtuala si ii multumesc cu bucurie ;)
@ Draga Oana, minunata combinatie dintre ANUBIS-ul tau plin de viata si BASTET-ul lui X-reader, ce debordeaza de felxibilitate si dinamism, se anunta mereu un foc de artificii :)
Cu latura cinica, mai ai o sansa: sa o transferi personajelor tale neinfricate din lumea fantasy, pentru a putea trece drept o feminista pasnica ;)

@ Sibilla mea draga, stii doar ca esti binevenita aici mereu, chiar trebuie sa te simti ca la tine acasa :)
Ma bucur mult ca ti-au facut bine imbratisarile mangaietoare de pescarus, gandurile senine ce-au poposit aici din diverse lacasuri virtuale, toate sa-ti aline mahnirea provocata de malul sufletesc al unor semeni dezradacinati moral...
Ziveli prietenii sinceri si adevarati, draga sestro ! :)

@ Paul, drag prieten, intreaga mea consideratie si apreciere pentru intregul tau efort si aplecare spre tainele pamantului, spre fiecare plantuta care se inalta spre soare prin munca si staradania ta, pline de dragoste si ocrotire :)
Multumesc mult pentru cuvintele de apreciere la adresa mea, care ma onoreaza si ma mobilizeaza pozitiv.

@ Draga Trexel, bine ai venit si multumesc mult pentru vizita :)
Chiar daca SETH pare un zeu de temut citindu-i atuurile, sunt sigura ca nota razboinica care ti-a daruit-o, este de bun augur in mijlocul vitregiilor acestei lumi tulburi in care traim, te ajuta sa-ti mentii verticalitatea :)
Imediat ce timpul imi va permite, voi veni si eu la tine sa te citesc, sa ma conving asupra laturii tale malefice ;)
O saptamana linistita si plina de armonie iti doresc !

@ Draga Paul, sa-ti traiasca vitelusii, sa fie nasterea lor intr-un ceas bun, chiar daca au aparut pe lume cu multa cazna si durere !
Pe primul eu l-as numi Sufletel, ca simbol al iubirii cu care a fost inconjurat, iar pe cel de-al doilea, Ziurel, caci s-a nascut in zorii unei frumoase dimineti de vara.
Daca intre timp deja ati decis asupra numelor lor, nu-i bai, sa fiti binecuvantati si daruiti cu rabdare si pasiune in cresterea micutilor gemeni !
Ce rasa are mama lor ?
Eu vad cu ochii mintii o juninca frumoasa, de culoare alb - negru, apartinand rasei Holstein, vestita prin productia de lapte :)

pescarusul argintiu spunea...

Draga Octavian, in timp ce-am parcurs materialul despre talmacirea egipteana a zodiilor, am realizat ca este interesant si inedit, si m-am gandit sa-l pun si pritetenilor mei la dispozitie, pentru ca impreuna sa mai descifram o fateta a cunoasterii :)
O saptamana plina de senin si armonie, in care sa focalizezi pe retina fapte si imagini pretioase !

Anonim spunea...

Din nefericire ptr.Niko,mi-am dat seama tarziu ca-l va face pe Ziurel,dupa trei ore de la fatarea lui Jasmin(Sufletel). Cand am vazut in ce travaliu a intrat din nou,pana la starea de lesin, am sunat la ora 3,00 medicul veterinar dar nu a raspuns la tf.. Am hotarat sa bag mana in ea si bine am facut. Era culcata jos,a trebuit sa ma intind si eu pe podea iar cu mana stanga am dat de un picior,al doilea picior nu-l gaseam. La contractiile ei,am reusit sa dau de al doilea picior ce era asezat de-a curmezisul si nu permitea expulzarea vitelului. Nu stiam,dar,banuiam ce ar trebui sa fac. Trebuia sa-l imping inauntru in asa fel incat sa-i indrept piciorul. A fost dificil. Cand nu se contracta,mana imi era stransa ca intr-o menghina. Era deja f.obosita si-mi dadeam seama ca mult nu ma mai poate ajuta. Am implorat in acel moment Divinitatea sa ne ajute. Imi venea sa plang stiind prin ce dureri trece si totusi am scrasnit din dinti si am reusit dupa aproape o ora sa-i indrept piciorusele si sa-l scot afara. Acum totul e bine. Ma doare tare capul dar sunt fericit ca am reusit. Nu pot sa spun decat multumesc!

Anonim spunea...

p.s.Niko,Carina si Miha=Baltata Germana; Milka=Holstein

pescarusul argintiu spunea...

Paul, au fost momente atat de dramatice si de emotionante prin care a trebuit sa treci, dar cu ajutorul si cu milostivirea Atotputernicului care ti-a ascultat rugile fierbinti, ati izbandit !
Felicitari pentru ca ai stiut sa te rogi, sa asculti, sa asisti si sa ai rabdare, o imensa rabdare si multa speranta !
Anul trecut am avut si eu ocazia sa asist la un astfel de moment in gospodaria de la tara a unor prieteni... Tot asa vacuta lor Fulga s-a chinuit mult, era prima ei nastere si a trebuit sa vina de urgenta veterinarul si sa-i lege picioarele vitelusei ce nu reusea sa iasa, si apoi am tras toti cei prezenti, nvreo 4 oameni de acea sfoara salvatoare...
Ma bucur mult daca ti-au placut sugestiile mele pentru numele celor doi vitelusi si daca le veti insusi :)
Ma simt onorata daca ma pot numi astfel "nasa" lor de botez :)
Acum vad ca mama fratiorilor este o vrednica Baltata germana, probabil avand alternante de pete brune si albe, nu-i asa ?
Iti doresc sa ai parte de ceasuri de liniste tihnita si de odihna binecuvantata dupa aceasta Duminica plina si frumoasa, dar grea !

Anonim spunea...

Draga mea prietena,multumesc ca mi-ai fost alaturi,Sufletel(Jasmin) si Ziurel zburda,Niko intra intr-o perioada de refacere, iar eu ami vad de treaba. O saptamana linistita, precum maretia sufletului tau!

Anonim spunea...

Mai.....am citit cu atentie si foarte mare interes...zapacita cum ma stiti, sigur ca mintea mea creata a inceput sa zicem , sa creeze...va sa zica, Niko, Sufletel si Ziurel, au devenit personaje, oameni si fapte s-au perindat in fata mea....scriu, va dura, dar scriu ceva frumos... :)
Atat va spun, sunt oameni minunati si cartea la care ma incumet se va numi " Niko-Ciuta ", ramane sa stabilesc rolul lui Paul, ca nici Saman nu-l vreau, dar nici foarte cuminte....inca sunt pe ganduri... :)
Undeva, candva.... o sa ne aducem aminte cu voia Celui Atotstiutor, de.... multe :)
Felicitari Paul !!!
Felicitari nasico ;)
Cine da de baut, hmmm...sa va aud... !
Doi, cine ma duce pe mine in Bucegi sa scriu cartea, ca-s pornita rau..?
Trei, cine ma convinge sa ma intorc de acolo ?
etc, etc.... clar, sunt numai un zvacnet :)

pescarusul argintiu spunea...

Draga Paul, totul este bine cand se termina cu bine, nu-i asa ? :)
Acum ca momentele critice au trecut si tanara familie de vitelusi cu mama lor intra in normalitatea unei vieti tihnite si fara griji, iti doresc sa ti se topeasca toata oboseala si durerile de cap si sa le inviorezi printr-o delicioasa cura de pepeni cu miez dulce si racoros ! :)
Mult spor la treburile casei si la restul proiectelor tale ! ;)

pescarusul argintiu spunea...

Scumpa floricica cu parfum sibillinic, vom da impreuna, eu si Paul, de baut in cupe cristaline, apa rece de izvor impletita cu sirop de mugurasi de brad :)
Ciuta noastra draga, asteptam cu nerbdare sa te asterni pe scris, cu Paul si pasnicele lui necuvantatoare, regasite ca demne personaje ale cartii tale :)
Te duc eu rapido, pe aripile mele de pescarus zburdalnic acolo in munti, unde numai vulturii si Sfinxul domnesc si indraznesc, purtand in cioc provizii de cerneala, sa nu ramai in pana de scris ;)
De intors, speram sa te intorci de acolo singura si nesilita de nimeni, sa ne arati roadele coapte ale harului tau...
Alfel trimitem trupa de soimi antrenati sa-ti descopere floricica de colt :)
So don't forget, you had promisse !

Anonim spunea...

Intr-un mod sau altul chiar ma regasesc in Bastet,pot spune chiar foarte mult:)) si cu ocazia asta tin sa spun cat de mult imi place Egiptul si enigmele lui,este o tara incredibila dupa parerea mea,mister,aventura :x absolut tot !!!