vineri, 6 martie 2009

Farmec, stil, rafinament, eleganta si mister = FEMINITATE


O femeie elegantă este în mod suveran şi în toată demnitatea cuvantului, o doamnă ce îşi poartă eleganţa cu graţia şi indiferenţa împlinirii şi a absolutului.

Cochetăria unei femei este talentul de a-i face pe cei din jur să se simtă bine în preajma şi în prezenţa ei. A crea o atmosferă plăcută şi destinsă care să-l scoată pe fiecare din starea de stinghereală şi închidere în sine. A reuşi să-i dea încredere în faptul că e privit cu bunăvoinţă şi încurajat să se manifeste.

Femeia, acest mister ce creează Universul. O întalnim peste tot: femeia-mamă, femeia-soră, femeia-iubită, femeia-soţie, femeia-prietenă, dar şi femeia-om politic, femeia-director, femeia-dascal, femeia-om de afaceri…

Oare unde se regăseşte femeia contemporană care se plange din ce în ce mai des de nefericire, de neîmplinire, de singuratate?

Unde este însă Femeia? Cea care inspiră poeţii şi pictorii cu misterul ei… Femeia fascinanta, creativa, cea plină de erotism rafinat, femeia-copil, femeia-spirituală.

„Femeia este rară, Ea îngenunchează marile personalităţi masculine, Ea răstoarnă tronurile, Ea opreşte anii. Pielea sa este de marmură, iar cand apare Una, Ea pune în impas întreaga lume…

Femeia a uitat şi a abandonat astazi adevărata sa putere feminină: seducţia. Orice femeie are puterea să aibă orice relaţie doreşte, un cuplu armonios unde fericirea şi iubirea să înflorească. Capacitatea de seducţie a femeii se naşte din privirea sa profundă, infinită, ceva în care te poţi pierde cu uşurinţă, în care îţi poţi pierde propria identitate, pentru a renaşte.

Femeia este considerata un alchimist al Universului, are piatra filosofală… tot ce trebuie să facă este să-şi trezească sufletul şi să folosească acea putere ascunsă. Forţa feminină, acea energie colosală, misterioasă o însoţeşte oriunde s-ar duce şi orice ar face. Are puterea de a încanta, de a seduce. Fiecare femeie s-a născut cu propriul mister, cu înfăţişarea şi magnetismul personal şi de aceea o femeie nu trebuie să înceteze, în nici o împrejurare, să fie Femeie.

Unde se duc fluviile, zăpezile, păsările singuratice? Toate se scufundă în Femeie… Dar Ea este rară… Va trebui să fugim cînd o întalnim, deoarece atunci cand iubeşte este implacabilă… Dar Ea este rară.

Adevărata Femeie, cea care vine din noaptea Timpului, Femeia care ne-a fost dată de divin, aparţine în întregime de un univers diferit de cel al bărbatului. Ea luminează cealaltă extremitate a Creaţiei. Ea cunoaşte secretul apelor, al pietrelor, al plantelor şi al animalelor. Ea se uită fix la soare şi vede clar în noapte. Ea posedă cheile sănătăţii, ale relaxării, ale armoniilor materiei.


Femeia este magiciana albă, cu ochii transparenţi, cea care aşteaptă bărbatul pentru a începe Paradisul terestru. Scufundarea în Ea redă castitatea. Ea readuce bărbatul în copilăria lui. Ea este cea care îl restituie muncii, îndatoririlor sale. Femeia adevărată este cea care face din bărbat mai mult decît este. Ea este suficientă pentru ca el să existe în plenitudine.

"Descoperirea Femeii Adevărate este o graţie. Unirea cu Ea cere bunăvoinţa lui Dumnezeu… Acele întalniri stranii! Ea apare brusc în trupul falselor femei, iar bărbatul favorizat care o vede începe să tremure de dorinţă şi de teamă. Apoi totul se va transforma, iar el va înceta să se mai joace cu el însuşi” (Louis Pauwels - Conferinţă imaginară: „Femeia este rară”)

Este nevoie ca bărbatul să treacă prin Femeie pentru a ajunge la fiinţa sa adevărată. Femeia este adevărata iniţiatoare a bărbatului, calea sa către Sine. Cea mai graitoare dovada vie a acestui fapt este nasterea binecuvantata a pruncului barbat din mama sa, femeie.

Femeia trebuie însă să se desăvarşească, deoarece prin desăvarşirea sa, va produce desăvarşirea acestei lumi. Prin transformarea ei conştientă se va produce transformarea inconştientă a acestei lumi. Adevărata natură a femeii este Iubirea, lege fundamentală a Universului. Ea se poate regăsi astfel, iubind necondiţionat, dăruind lumină şi pe sine. Femeia naşte universuri cand se lasă purtată de energia ce i-a fost dăruită.

Draga femeie, fii Femeie! Iubeşte, ascultă, iartă, creează, joacă-te, zambeste, lacrimeaza, dar mai ales, dăruieşte dragoste!

JULIO IGLESIAS - VOUS LES FAMMES

16 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Pescarusule!
Am admirat totdeauna bunul- gust.Exista femei care au multi bani si multe haine, chiar scumpe, fara a fi elegante. Imi place armonia de culori . Cred ca foarte important este sa stii sa adaptezi totdeauna hainele la eveniment, moment al zilei, calitatea invitatilor, varsta.
Este o vorba; "Omul este stilul insusi".
O seara frumoasa!

pescarusul argintiu spunea...

Gina, iti multumesc pentru gandurile tale pline, ca de obicei, de consistenta, intelepciune, echilibru si realism.
Ti le imbratisez si eu intru totul.
Asa este, stilul si personalitatea se cladesc dupa ce s-a produs autocunoasterea deplina.
Cand m-ai vizitat, inca mai lucram la aceasta postare, asternusem doar primele idei...
Te invit din nou, sa parcurgi si restul, iti astept cu nerabdare impresiile :)
O seara plina de farmec si de caldura sufleteasca!

INCERTITUDINI spunea...

Deosebit, discret, delicat!
O noapte linistita!

pescarusul argintiu spunea...

Atunci, draga Gina, inseamna ca putem lasa sa pluteasca peste toata aceasta atmosfera speciala, si valul de mister din definitia eternului feminin, nu? :)
Iti multumesc frumos pentru acesti "3D"!
Sunt foarte pretiosi pentru mine.
Imi vin in minte aceste cuvinte ale lui Gabriel Garcia Marquez:
"Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima".
Ingerii visarii sa-ti binecuvanteze odihna!

Anonim spunea...

La Multi Ani de 8 Martie, Cora! Sa fii fericita si sa si numai bucurii! Week end frumos si odihna placuta! Cu drag, Corina

pescarusul argintiu spunea...

Draga Corina,
Ma bucura nespus de mult fluidul cald si luminos al vizitei tale in gradina mea lirica!
Iar cuvintele tale au fragezimea si delicatetea unui nufar imaculat, proaspat inflorit.
Daca am fi fost invecinati geografic cu Regatul Unit al Marii Britany, expresia "A great Charming Lady" ar fi sunat cat se poate de firesc si de natural, n-ar fi iscat tresariri.
Cum insa vietuim in partea sud-estica a Europei, aleg sa te numesc cu toata pretuirea si consideratia "Printesa stralucitoare a inimilor noastre".
Ne aduci mereu in lumina trasaturi pure si radioase, vibrand de neastamparul ideilor, gandurilor si faptelor bune.
Iti multumesc pentru toate urarile tale calde si pentru zambetul frumos cules dintre cuvinte.
Eu iti doresc o primavara binecuvantata, luminata de victorii, bucurii si impliniri, care sa-ti imprime un suflu nou, plin de forta, in arena disputelor europarlamentare!
Mult succes in aceasta seara, la Realitatea TV!
Pentru tine, un dar de suflet, Joe Dassin, cu mult drag:
http://www.youtube.com/watch?v=uL8Oz_BDa4A
LA MULTI ANI si o cascada de flori!

starsgates spunea...

Frumoase cuvinte, frumoase imagini pescăruşule.:)

Anonim spunea...

Ai atins multe laturi ale personalitatii femeii. Un "La multi ani!", de 8 Martie.

pescarusul argintiu spunea...

Steluta zambitoare, daca ti-a placut prezentarea stilului si elegantei feminine prin imagini, iti daruiesc vestimentatia care ti-a placut cel mai mult, pentru a defila maine, de ziua noastra, virtual, in strai de sarbatoare :)
Iti doresc sa te bucuri de toate virtutile feminitatii si sa pui mult accent pe seductie! ;)

pescarusul argintiu spunea...

Ioan, bine ai revenit aici, ma bucura vizita ta si multumesc pentru urari! :)
Personalitatea femeii e atat de complexa si in continua dezvoltare, incat radiografierea mai romantata a profilului ei prin aceste randuri reuseste doar sa schiteze cateva dintre atuurile fiicelor Evei.
LA MULTI ANI si multa sanatate tuturor doamnelor din familia ta!

Anonim spunea...

Draga Pescarusule,sa fii iubita si fericita!
Ingerii sa te ocroteasca,femeie si mama iubita!

O floare mai altfel de ziua ta!
http://www.riversongs.com/greetings/vase.html
Gabi.
La multi ani tuturor femeilor!Sa fiti iubite!

Anonim spunea...

O zi de 8 martie minunata iti doresc.
La multi ani!

Cristian spunea...

Cred că iti dai seama ca nu mai pot sa spun nimic...Atâta gingasie in exprimare.Pacat insa ca in general, barbatul nu vorbeste asa de frumos despre femeie.O zi minunata suflet bun cu ocazia zilei de 8 Martie.LA MULTI ANI!:)

pescarusul argintiu spunea...

Gabi draga, m-ai emotionat puternic!
Iti multumesc pentru toata caldura si lumina ce-ai picurat-o aici, prin minunatele tale ganduri si pentru darul tau deosebit.
LA MULTI ANI si tie, alaturi de toate florile dragi sufletului tau!
O zi a sarbatorii femeii, de vis, cu soare si cu multa iubire!

pescarusul argintiu spunea...

James, iti multumesc pentru urari si fie ca frumusetea acestei zile, sa mangaie sufletul tuturor femeilor, mamelor, surorilor si fiicelor noastre!
LA MULTI ANI fericiti, celor doua flori gingase ale familiei tale!

pescarusul argintiu spunea...

Cristi, iti multumesc pentru frumoasele ganduri! :)
Chiar daca barbatul este uneori mai stangaci in exprimare, cum spui tu, ar putea compensa de minune aceasta situatie, incercand ca prin faptele sale sa aduca mangaiere, zambet, dragoste si recunostinta in sufletul femeii iubite.
LA MULTI ANI luminosi mamei tale si tuturor doamnelor dragi tie!
Chiar daca pe la voi a nins si in unele zone s-au produs inundatii, sa primiti cu sufletul larg deschis zborul primaverii!