luni, 8 decembrie 2008

Sa ne amuzam urmarind un scenariu mondial ultrapesimist pentru 2009...


Am citit zilele trecute, mai intai cu stupefactie tematoare, acest tablou alcatuit din 17 puncte, al evenimentelor socio-economice brazdate inerent de zonele politicului si programate a se intampla anul viitor.
Dupa ce am ajuns aproape de final am citit undeva mentiunea "Let's have fun", deci rasuflarea de usurare a urmat absolut firesc si imediat, de la sine.

Va invit si pe voi la aceasta experienta inedita, sa incercati sa va imaginati cum ar fi daca aceste lucruri chiar s-ar intampla, desi e putin probabil, sa recunoastem...
In tot cazul, imi doresc ca macar sa va smulga un zambet relaxat pentru a revigorarea dispozitiei la acest inceput de saptamana!


1. In Europa, lucrurile merg rău. Moneda Euro s-a depreciat atat de mult, incat a depăsit un nou prag psihiatric, ajungand la paritate cu cea din Botswana .

2. Criza financiară loveste toate băncile, pană si pe cele de organe, care nu-si mai reinnoiesc programarile de pe listele de asteptare ale celor disperati.

3. Somajul a crescut atat de mult,incat nu se mai fac angajari decat la birourile pentru somaj.

4. Nicolas Sarkozy reuseste cu greu echilibrarea balantei bugetare a Frantei, fiind nevoit să scoată la licitatie jumătate din garderoba Carlei Bruni.

5. In Marea Britanie, Regina incearcă mentinerea economiei pe linia de plutire prin acordarea titlului de "Sir" contra cost si astfel Roman Abramovici devine primul "Cup" din istorie.

6. In Italia, Ferrari anuntă lansarea unei autoutilitare, care va putea atinge 60 de kilometri pe oră.

7. Există insă si vesti bune. China a aprobat imprumutul solicitat de Banca Centrală Europeană, in schimbul sustinerii de către UE a candidaturii orasului Beijing la organizarea următoarelor zece editii ale Olimpiadei, cele două părti convenind ca presedintele Mao să apară pe bancnota de 1.000.000 de euro.

8. In SUA, efectele crizei sunt atat de profunde, incat presedintele nou-ales e nevoit să-si ia o a doua slujbă.

9. Oferta de subinchiriere a Casei Albe, publicată in Wall Street, a rămas fără ecou, deoarece nici Bill Gates nu mai indeplineste noile conditii de creditare.

10. La cateva zile după ce "Dow" s-a despărtit de "Jones", făcandu-si indice separat, Bursa din New York s-a redeschis pentru prima oară pe plus după o pauză de sase luni, gratie unui grup numeros de turisti japonezi care au plătit cash biletele de intrare.

11. Prezent in emisiunea lui Larry King de la CNN, Osama Bin Laden se arată dezamăgit de faptul că nimeni nu-l mai caută, nici măcar pe Google, deoarece pretul pus pe capul lui a scăzut la 25 de centi, plătibili in rate.

12. In Romania, ANL introduce sistemul "buy back", prin care persoanei care isi cedează locuinta pentru că nu mai poate plăti intretinerea i se achită prima rată la cumpărarea unui kilogram de cartofi.

13. ProTV lansează concursul "Girez pentru tine".

14. Intr-o perioadă in care pană si Lufthansa a luat măsura de a porni motoarele avioanelor numai la decolare, TAROM surprinde pe toată lumea anuntand că va organiza un zbor pe Lună.

15. Liderii politici aplaudă ideea unei lansări romanesti in spatiul cosmic, insă compania aeriană corectează apoi greseala din comunicat, precizand că era vorba de "un zbor pe lună".

16. In urma grevei directorilor de bănci, premierul Tăriceanu le aprobă acestora o crestere salarială de 50 la sută.

17. Seara, Renault anuntă reluarea lucrului la uzina din Pitesti, unde va intra in fabricatie noul model popular "Dacia 2009″, intr-un singur exemplar.


SURSA:
de V.C. HotNews.ro

Ei, nu-i asa ca acum ziua de astazi pare mult mai frumoasa si mai linistitoare ? Probabil ca sintagma "Ceasul rau, pisica neagra" nu mai are aceeasi puternica rezonanta atunci cand ne imaginam planand asupra noastra un potential pericol...


Daca mai aveti propuneri de adaugiri pe lista, va astept sa le dati curs!

14 comentarii:

Anonim spunea...

Vorba ceea: Rad eu rad, dar parca nu e rasul meu.
Oricum ai reusit un material delicios si savuros.
O seara minunata iti doresc

Bibliotecaru spunea...

Porumbelul cu maimuţica sunt demenţiali... nu am reuşit să mai citesc atent textul... mă gândeam că animalele astea sunt mai expresive decât partidele aflate în negocieri.

Cum era bancul cu elefantul şi vulturul...
Auzi băi elefantule, faci tu picaj... dar ştii să zbori?:)

Tocmai ce aud la TV un parlamentar care spune "Părerea mea personală este că..."
Părerea mea impersonală spune că oamenii l-au votat aiurea.

pescarusul argintiu spunea...

James, reiau ideea pe care ai enuntat-o si in casuta ta virtuala: aceea ca, uneori, e necesar sa mai facem si haz de necaz, doar simtul umorului i-a sustinut pe romani in apuse vremuri de restriste si iata, in aceste timpuri noi, de recesiune si criza economica.
Se pare ca am reusit sa rasar cateva zambete si este deja destul pentru o anosta zi de Luni :)
O seara plina de armonie si caldura in sanul familiei sa ai si tu!

pescarusul argintiu spunea...

Bibliotecaru,
:) M-au amuzat mult cele scrise de tine, in special ultima parte, referitoare la parlamentarul atat de "familiarizat" cu exprimarea in limba romana.
Te-ai gandit ca in cazul in care el ar apartine unei minoritati sociale, ar fi deprins sa gandeasca mai intai in limba materna si abia apoi sa traduca exprimarea in limba oficiala vorbita ? :)
De aici, posibile erori de limbaj, nu stiu, zic si eu, fara sa ma transform in avocatul apararii ;)Vina oricum e a lui, intreaga.
Cat despre cuplul imortalizat in fotografie, cel alcatuit din porumbel si maimutica, marturisesc ca l-am privit si eu cu uimire minute in sir, suspectandu-l de trucaj, de o falsa alaturare...
Stiind ca esti priceput in astfel de "montaje", sunt linistita ca eroii necuvantatori chiar sunt naturali si veridic de expresivi, caci au trecut cu bine peste exigentele tale.

Bibliotecaru spunea...

:)
Da, da, da...
Şi minoritatea socială era minoritatea parlamentară.
:)
Nu, era român, nu era minoritar naţional.

pescarusul argintiu spunea...

Atunci n-as vrea sa stiu ce nota a avut la examenul de bacalaureat, la proba scrisa de limba romana si nici nu l-as intreba cate carti din cultura lumii a citit...
Ce sa mai vorbim, greseli de acest gen descoperim cu usurinta la tot pasul din partea unor oameni cu functii si deci, cu pretentii...
In aceste momente realizez cu mahnire ca strajerul limbii romane, George Pruteanu, zambeste amar de pe steaua sa.

starsgates spunea...

:)))E bine că mai reuşim să facem haz de necaz.:(

Paul spunea...

De ar trece sarman Pruteanu,dupa ce scriu prin unele locuri,mi-ar face limba suveica:))

Paul spunea...

Le recitesc din nou,imi vine sa ma tavalesc cand realizez ce s-ar intampla daca unele ar fi realizabile.
Totusi am auzit ca ai castigat la Loto 3.000.000 euro si ca nu ti-au trebuit, lasandu-i lui Tariceanu sa plece de la guvernare.
Am spus eu bine ca ma tavalesc...nu stiu daca m-ati crezut!

Mihaela Chelaru spunea...

Fantastica insemnarea! Voi mai reveni pe aici!

pescarusul argintiu spunea...

Cum sa nu stim, draga Starsgates, este de multe ori un talent innascut pentru multi romanasi acest fir de umor ce le brazdeaza uneori geometria trairilor interioare :)
Doar ca din cand in cand, se impune un usor antrenament zilnic, pentru intretinerea normala a ritmului de lucru ;)
Sa ai o zi plina de zambete si de voie buna!

pescarusul argintiu spunea...

Paul, se spune ca "greselile recunoscute sunt pe jumatate iertate", asa ca mi-am propus sa fiu mai toleranta cu unele deviatii ortografice si de exprimare, dar mai ca l-as lasa pe regretatul si distinsul filolog disparut sa-ti administreze corectia pe care o invoci, de acolo, din lumea sa atinsa de nemurire :)

pescarusul argintiu spunea...

Paul,
:)
Mi-ar fi placut sa castig la Loto suma precizata de tine, chiar si mai putin, dar stiu sigur ca nu am cum, pentru ca in ultima luna nu am mai jucat ;)
Auzisem azi la radio ca ar fi castigat cineva din judetul Dolj 3.000.000 RON, investind in biletul initial de joc 18 RON.
Nu stiu daca as fi irosit vreo suma pe domnul T., pentru ca oricum va pleca singur...

pescarusul argintiu spunea...

Mihaela, nu stiu cat este de fantastica, dar mi-am dorit sa fie o pastila de relaxare si de destindere pentru dragii mei prieteni, care-mi trec pragul intr-un moment de ragaz sau dupa o solicitanta zi de munca :)
Multumesc oricum pentru aprecierile tale generoase si te mai astept sa revii!