miercuri, 31 decembrie 2008

Sa incercam impreuna RETETA PENTRU UN AN MAI BUN!

Bun gasit in Noul An 2009, dragii mei!
Dupa mesele copioase ale Revelionului ce ne-au ispitit cu tot felul de bunatati, care mai de care mai cuceritoare, va invit sa va trageti sufletul alaturi de mine si sa incercam impreuna, cu rabdare, sa preparam aluatul fraged al unui Nou An, mai bun.


- Se iau 12 luni si se curata foarte bine de amaraciune, mandrie, ura, invidie, frica, neincredere, dezamagire, irascibilitate si stress.
- Se imparte fiecare luna in 28 - 31 zile, dupa caz, astfel ca proviziile sa ajunga exact 1 an!
- Fiecare zi se prepara separat: 1 parte munca, 1 parte liniste, 1 parte veselie si umor.
Se mai adauga 3 linguri optimism, 1 lingurita toleranta, o priza de bun simt si ... o picatura de speranta!
Peste aluatul astfel obtinut se toarna apoi dragoste din belsug!
Preparatul gata facut se impodobeste cu un buchetel de curaj si incredere in sine.
- Se serveste zilnic, cu bucurie, la o ceasca de cafea invioratoare si cu incredere inepuizabila in Dumnezeu!
Prezenta reteta nu se compenseaza, ea este gratuita si se transmite liber, insotita de nelipsitul, traditionalul si vesnic actualul LA MULTI ANI!


Daca ati retinut reteta si v-ati hotarat s-o transpuneti in practica incepand inca din prima zi a acestui an, pentru reusita deplina, ar trebui sa mai aveti in vedere cateva detalii de mare importanta asupra produsului finit, si anume:

* Sa aveti un job care sa va ofere nu doar un salariu atractiv, dar si satisfactia muncii si o atmosfera placuta la serviciu;
* Sa aveti curajul sa cereti acea promovare pe care o meritati;
* Sa obtineti postul pentru care luptati de atata timp;
* Sa va completati CV-ul cu cele mai bune competente/cursuri/joburi/obiective de cariera, pentru a fi chemati la interviul de angajare pe care il pregatiti de ceva vreme;
* Sa castigati banii care sa va faca stapani pe propria viata si sa va ofere sansa de a va constientiza valoarea;
* Sa aveti parte de un manager intelegator, care nu doar sa va ofere zile libere, ci sa va si ajute sa va dezvoltati personal;
* Sa aveti timp pentru voi, pentru a va cunoaste si dezvolta, doar asa veti sti ce cariera vreti sa urmati si ce pasi aveti de facut pentru a atinge telul dorit;
* Sa va faceti jobul din pasiune, ca atunci cand va intoarceti acasa la familie sa fiti veseli si gata de a petrece timpul liber cu cei dragi;
* Sa invatati cum sa va menajati la job, sa delegati atributii si sa obtineti succesele dorite;
* Sa va construiti cariera dupa bunul plac, fie ca acest lucru inseamna sa obtineti un job visat, fie ca vreti sa aveti propria afacere.


Adaugati, pe langa acesta lista, indeplinirea tuturor telurilor si visurilor personale, curajul de a fi voi insiva si de a obtine ceea ce va doriti, fara a face compromisuri.

MARIA GHEORGHIU - DING, DONG, DING (LA MULTI ANI, MULTI ANI)

Lasandu-va sa savurati in liniste virtutile acestei retete speciale, fara a fi insa prea sofisticata, inchei cu urarea maiastra a poetului Tudor Arghezi de "LA MULTI ANI!"

"Cititor de vreme buna,
Sa-ti urez pe nai si struna,
Lautar si de condei,
Ce-i mai bine din ce vrei.

Sa-ti traiasca toti ai tai
De prin munti si de prin vai,
De prin târguri, de prin sate
Risipite prin bucate
Semanate, secerate
Tarii tale-mbelsugate.
Jignitele fie-ti pline
Cât si zilele senine.
Deie-ti anul buna ploaie,
Târle lungi de oi balaie
Si frumosi ca soarele
Cautând ogoarele.
Fie-ti dragule, copiii
Struguri albi, ciorchini de vie,
Fetele ca piersica.
Sa-ti traiasca vitele,
Cele cu copitele
Cât si potcovitele.
Si sa aibi vitei câti vrei,
Nascuti multi, tot câte trei,
Si femeia ta din casa
Fie-ti zvelta si frumoasa
Ca vlastarii pomului,
Bucuria omului.

Si copii
Cu ochi caprii
Si frumosi ca soarele
Pazindu-ti ogoarele.
Baietii ca mugurii,
Fetele ca strugurii.
Piersicile sa le cada
în camase, din livada.

O urare pentru voi,
Cititori de slove noi.
Anul care, iata-l, vine
Sa v-aduca numai bine."


Richard Clayderman - Matrimonio de amor

14 comentarii:

Cristian spunea...

Mesajul tău în prag de An Nou, este încântător.Maria Ghiorghiu, ştie cum să se facă plăcută..Ador colindele cântate de ea.Reţeta ta este minunată.Aşa că, recomand tuturor să încerce această reţetă.Mesajul tău din suflet, mişcă profund orice suflet.Off,...,nu-mi vine să cred că anul 2008, aparţine deja trecutului...LA MULŢI ANI!Petrecere frumoasă în continuare.Pupici!:)

Mihaela Chelaru spunea...

Este cea mai dragalasa reteta, demna de urmat!!!

Laura spunea...

La multi ani! Numai fericire si bucurii in anul care a inceput :)

Bibliotecaru spunea...

Trebuie să fii un bun bucătar ca să găteşti cu astfel de ingrediente.

pescarusul argintiu spunea...

Cristian, indiferent cate greutati nestiute ne asteapta sa le strabatem in urcusul prin nametii Noului An 2009, se impune sa incepem acest an marcati de incredere, optimism, speranta si ganduri senine.
Reteta aceasta "minune" se doreste pastrata cu grija in preferintele nostre culinare, pentru a ne asigura tot anul sanatatea sufletului, spiritului si trupului nealterate, ca garantie a unei stari de bine!
Iata ca tumultuosul an 2008 este acum doar o borna kilometrica pe autostrada timpului, reper la care insa nu trebuie sa uitam sa ne raportam, pentru comparatia nivelului propriu de evolutie ca fiinte umane.
Iti doresc sa pasesti in Noul An cu dreptul si cu cugetul senin! :)

pescarusul argintiu spunea...

Reteta aceasta presupune ingrediente speciale si bune deprinderi pentru impartit, masurat si calculat, fiind putin prozaica. Insa "dragalasenia" ei cum spui tu, Mihaela, e asigurata de ornamentele care depind de noi si pe care le avem la indemana, trebuie doar sa le chemam la apel din sertarasele unde stau cuibarite: optimism, toleranta, bun simt, speranta, prietenie, dragoste, curaj, incredere :)
Iti doresc sa pui in aplicare reteta si sa-mi dezvalui la finalul acestui an, reusita ei deplina, pe tot parcursul celor 12 etaje!

pescarusul argintiu spunea...

Laura, sa ai parte de un Nou An implinit, generos in bucurii pentru suflet si spirit, darnic in sanse bine cantarite si plin cu sanatate, zambete si clipe fericite!
Te imbratisez cu drag!

pescarusul argintiu spunea...

Bibliotecaru, nimeni nu s-a nascut bucatar sau nu a devenit maestru al artei culinare peste noapte :)
E suficient doar sa dorim prepararea unei delicatese speciale si atunci ne vom inarma cu rabdare, straduinta, cu curajul de a cere sfatul cuiva mai experimentat in domeniul gastronomic, cu incredere in noi insine, mereu vegheati in acest ritual de providenta divina.
Iti doresc sa savurezi cu placere aluatul fraged al acestui an, incarcat din plin cu dinamismul provocarilor!

Anonim spunea...

Un an mai bun ...
Deci sis, mă retrag în munţi au ba ?
http://sfinx777.wordpress.com/2009/01/04/dovediti-mi-ca-gresesc-prin-fapte-va-tine/
Duminică frumoasă !
Sibilla

pescarusul argintiu spunea...

Draga faptura sibillina, sa speram cu tarie ca vom avea un an mai bun, mai rodnic, mai bogat in impliniri! :)
Daca vrei sa fugi in munti, nu te grabi, mai asteapta sa vezi prognoza pe urmatoarea perioada, iar daca e favorabila, sa mergem impreuna in expeditie, obligatoriu echipate corespunzator!
Cu siguranta ca ne-ai daruit din nou o postare minunata, voi survola in curand teritoriul strajuit de inteleptul Sfinx si vegheat de soimul neinfricat ;)
Sa te bucuri impreuna cu zimbrisorul Zoran de o Duminica luminoasa si plina de entuziasm si voiosie, sa savurati ultimele arome ale vacantei!
Calde imbratisari! :)

Anonim spunea...

La multi ani, Pescarusule drag!
Reteta ta...o reteta minunata, sa dea Domnul sa o aplicam cati mai multi!

pescarusul argintiu spunea...

LA MULTI ANI, in sanatate, voie buna si rodnice impliniri, Mestere draga! :)
Nu stiu cator dintre cei care se incumeta sa incerce reteta, aceasta le va reusi cu usurinta, dar suntem cu totii datori s-o aplicam cat mai des, asa cum spui si tu.

Paul spunea...

Stiu eu daca putem avea astfel de retete?
Desigur, putem spera in reusita unui cumul de vise le-as numi,pentru ca, intotdeauna ne este teama a vrea prea mult, sau atat de mult,tocmai, pentru a nu ni se lua totul. Eu zic ca trei lucruri esentiale mi-as dori:
SANATATE!
FERICIRE!
NOROC!
Restul...este trecator precum lumina si noaptea, sunt idealuri ce depind de noi si de indivizii ce umplu peisajul vietii

pescarusul argintiu spunea...

Paul, recunosc ca aceasta reteta este o plasmuire idealizata a celor mai optimiste ganduri!
Trebuie sa tintim cat mai sus, sa incercam sa preparam un tort cat mai comestibil, pentru ca altfel e posibil sa obtinem o jalnica imitatie de produs festiv.
Sunt bune prudenta si realismul, e adevarat, dar aripile sunt date pana la urma tot de entuziasmul si de speranta in implinirea viselor!
Daca iti doresti aceste trei mari daruri punctate in tezaurul personal, atunci ma alatur si eu, urandu-ti din tot sufletul sa se implineasca!