marți, 30 decembrie 2008

Jurnal special de ingrijire a sufletului...

Intr-un numar de acum cativa ani al apreciatei reviste franceze “Point de vue”, printesa Caroline de Monaco isi sfatuieste cu delicatete si intelepciune cititorii sa urmeze cu consecventa si incredere deplina, retetele de optimizare morala practicate de ea.

Va invit cu drag sa le parcurgem impreuna, sa ne lasam usor purtati de confortul si tihna atinse imaginar, in prima instanta...

Deci, sa pornim cu zambet si sufletul deschis, la drum!

1. Ziua buna se cunoaste de dimineata: daca va treziti incoltiti de ganduri negre, alungati-le cu o ruga spre Dumnezeu: “Parinte ceresc, iti multumesc ca ma ajuti sa vad lumina acestei zile si lucrurile cu care o impodobesti.”

2. Inainte de a incepe toaleta de dimineata, asezati-va cateva minute in fata ferestrei, contempland cerul, copacul din fata ferestrei, ramura sau frunza care va bate in geam. Ganditi-va ca sunt vii. Concentrati-va asupra culorii si formei lor, incercand sa distingeti cat mai multe detalii: furnicile si paianjenii care le strabat, pasarile care le ciugulesc, gazele care isi fac pe ele culcus. Veti descoperi ca nu sunteti singuri pe pamant.

3. In timpul dusului cantati, chiar daca nu aveti dispozitie. Fredonati o melodie cat mai optimista, autosugestionandu-va permanent ca sunteti bine dispusi si ca aveti totul sub control. Folositi un sapun parfumat sau o spuma cu miresme florale, gandindu-va ca va spalati cu ele oboseala si apasarea gandurilor negre.

4. Incepeti dimineata cu o convorbire optimista; sunati-va un prieten sau o ruda apropiata, urandu-le o zi frumoasa si spunandu-le ca va e dor de ei. Daca aveti copii sau o alta vietate fata de care sunteti puternic atasati, strangeti-i cu multa afectiune in brate, pana ce veti simti cum va invaluie o senzatie profunda de bine interior.

5. Faceti zilnic o plimbare prin mijlocul naturii, cautand locuri ferite si linistite, in care sa puteti contempla cu multa atentie micile evenimente care se petrec chiar langa locul in care stati: activitatea laborioasa a unui musuroi de furnici, calatoriile melcilor, miscarea albinelor pe corolele florilor, scaldatul vrabiilor in nisip si cate altele! Veti fi surprinsi sa descoperiti cate aventuri se petrec in natura imediata si cat de izbitor de bine seamana ele cu viata omului.

6. Practicati regulat exercitii de relaxare.

7. O saptamana din luna mancati doar legume si fructe.

8. Alegeti o zi cand biserica sau sfantul lacas la care mergeti de obicei sunt goale si rugati-va in profunzime lui Dumnezeu.

CAROLINE, printesa de Monaco


Voi incerca si eu sa aplic cu staruinta aceste povete pline de prospetime si naturalete, apoi comparandu-le efectele produse, voi decide care dintre ele a functionat cel mai bine si mai eficient.

Daca ati aplicat deja macar o etapa a acestei terapii simple, dar atat de benefice, nu ezitati sa mi-o impartasiti si mie!

16 comentarii:

Bibliotecaru spunea...

Dar cum fac să am condiţii pentru această terapie?

pescarusul argintiu spunea...

Bibliotecaru, dar este foarte simplu! :)
Nu e nevoie de completarea unei cereri-tip si inaintarea ei cuiva, spre aprobare ;)
Trebuie doar sa te conectezi la ritmurile vietii cotidiene, lasand fluidul energetic si benefic al naturii sa te inunde, iar barometrul starii de sanatate va indica in mod firesc si previzibil "vreme buna, cer senin, soare la orizont".
Si acesta ar fi un pas daruit Providentei Divine, incercand sa prindem mana lui Dumnezeu si sa luptam pentru visurile noastre, acceptand ca ele sa ajunga mereu la ora potrivita.

Mihaela Chelaru spunea...

Foarte foarte dragalasa insemnarea! Mi-a placut enorm de mult!!

pescarusul argintiu spunea...

Ma bucur mult Mihaela, s-a dorit a fi un dar spumos si relaxant, o pledoarie pentru a ne creste coeficientul starii de bine si al fericirii personale, acum, in prag de An Nou! :)
Te rog sa-ti alegi macar un remediu din lista gratioasei Caroline, pentru redobandirea echilibrului sufletesc, mental si fizic si sa-l pui in aplicare cu incredere!

Anonim spunea...

Sper ca trecerea mea nocturna sa fie o raza de bucurie,fericire atunci cand ochii vor da de aceste randuri.
Dulce mireasma a noptii du mangaiere si odihna pe razele tale imbietoare de vise!

tibby spunea...

LA MULTI ANI!!!
SANATATE INTREGII FAMILII SI UN AN NOU ASA CUM TI-L DORESTI!!!

Anonim spunea...

La Mulţi Ani cu sănătate, bucurii, zâmbete şi împliniri !!!
http://i225.photobucket.com/albums/dd145/tempest-azure/Happy-New-Year.jpg
Sibilla

Elisa spunea...

Pescarus Drag,
dupa ce termin treaba ma asez si citesc toate astea,vad ca sunt f utile,asa dintr-o privire,insa inainte de toate iti urez sa ai un An Nou Fericit!Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de familia ta,de cei dragi!AN NOU FERICIT! :)

Anonim spunea...

LA MULŢI ANI !

greenfield spunea...

La Multi Ani Pescarusule, sunt contra cronometru ca de obicei, dar nu vroiam sa treaca anul 2008 fara sa-ti urez La Multi Ani, sa fiti fericiti!

pescarusul argintiu spunea...

"Zambet", sosirea ta aici in toiul noptii m-a bucurat nespus, iar cuvintele tale incarcate cu balsamul linistitor al noptii au adus alinare si susur cristalin de clopotei vestitori ai unui Nou An! :)
Sa te strabata razele prietenoase si gingase ale soarelui iernii, sporindu-ti comoara de zambete din suflet, in imparatia muntilor sau oriunde te-ai afla la cumpana dintre ani!

pescarusul argintiu spunea...

Tibby draga, bine ai revenit pe aici si multumesc cu multa bucurie pentru aceste urari calde si generoase!
Iti doresc sa mergi cu fruntea ridicata si cu umerii drepti pe drumul tau in anul ce vine, iar faptele sa fie savarsite cu pricepere, cinste, demnitate si daruire, pentru bucuria ta si a celor din jur!
Sanatate, belsug, impliniri, liniste, armonie si intelegere intregii familii!

pescarusul argintiu spunea...

LA MULTI ANI si tie, Sfinxule drag! :)
Pentru tine momentul trecerii dintre ani are o semnificatie aparte, stralucitoare si speciala...
Sa ai parte de un Nou An implinit, bogat in sanse si realizari indraznete, plin de clipe fericite, ninse de flori dalbe de poveste!
Multumesc mult pentru dar, gingas si emotionant, ca fiecare semn de suflet ce vine de la tine, sis!
Calde sarutari si imbratisari, tie si puiului tau drag! :)

pescarusul argintiu spunea...

Draga Elisa, cat de mult ma bucur de salutul cald al Fagarasului! :)
Cand va trece febra pregatirilor si a momentelor festive de la petrecerea Revelionului, te invit sa sezi o farama in fotoliul comod din camera mea de oaspeti, sa fixezi cu gandul fiecare indiciu terapeutic si apoi sa-mi destainui efectele obtinute "pe viu"!
Iti doresc in Noul An 2009 sa-ti sporesti sanatatea, puterea, optimismul, pofta de viata, galeria de prieteni adevarati si sa daruiesti lumina iubirii in jurul tau si in gradina ta de vis!
Sa fii iubita si fericita!

pescarusul argintiu spunea...

Cella draga mea, LA MULTI ANI rodnici si binecuvantati, alaturi de toti cei dragi!
Iti doresc atatea clipe fericite si zambete in suflet, cati fulgi de nea danseaza suav intr-o iarna de basm!

pescarusul argintiu spunea...

Greenfield draga mea, sunt onorata de fulgerul trecerii tale pe aici, sunt convinsa ca-mi va lumina drumul ce se asteapta parcurs in Noul An, alaturi de urarile tale de suflet! :)
Un An Nou fericit, bogat in realizari si implinit la toate capitolele!