marți, 23 decembrie 2008

Doar o poveste de Craciun... sa va mai spun!


Sub cetina verde de brad, aroma de Craciun, sub fulgii care-n pace cad, si rugaciuni ne spun, un mic copil cu ochii mari, statea si astepta, privind in zare undeva, privirea ii sclipea, un biet copil cu soare-n ochi cu buze rosii tremurande, ce astepta cuminte foc, minuni de nu stiu unde! Dar zarea alba larga e, si frigul se-nteteste, in jurul lui doar vantul sec in soapte povesteste. Iar fulgii mici si jucausi ii canta un colind, sunt ingeri firavi ce danseaza, in hora se tot prind...

Dar copilasul este trist, caci nimeni nu-i cu el, doar un catel prin nea fugind, il bucura nitel. Pe micul chip prea abatut, cu bucle ca de aur, ce-n ochi, mici indoieli ascund, si-n suflet un tezaur, un gand umbreste a lui chip, copil nascut din vise, avand in suflet aripi largi spre zbor mereu deschise...

Dar singur e, cine sa-i spuna, ca astazi e Craciun, ca-n iarna asta chiar de-i singur un Mos este pe drum? Si-atunci trimite Doamne ingeri, in ochi inlacrimati, si fa iubirea sa-ncalzeasca pe cei infrigurati, nici un copil sa nu stea singur in seara de Craciun, asculta-mi rugamintea Doamne si fa minuni acum!

Si da-i raspuns la intrebari, unui micut copil, sa simta cum un Mos Craciun pe geam intra tiptil, si bucuria sa-i sclipeasca in ochii inocenti, macar un vis sa-nlocuiasca acei parinti absenti!


Ne apropiem cu pasi repezi, dar si cu sufletul de cea mai frumoasa sarbatoare crestina din viata noastra. Sa ne bucuram din plin, sa ne deschidem inima, sa IERTAM si sa IUBIM, asa cum si noi suntem iertati si iubiti neconditionat. Sa aveti parte de cele mai frumoase sarbatori, de cele mai frumoase clipe alaturi de cei dragi voua, de multa sanatate, bucurii si fericire, si cele mai mari dorinte sa vi implineasca!

MA BUCUR CA V-AM CUNOSCUT SI CA-MI SUNTETI PRIETENI!

26 de comentarii:

Anonim spunea...

Craciun Fericit, draga Pescarusului!
Sunt onorata ca te-am cunoscut, cu sufletul tau cald, mereu alaturi, cu vorbe calde si pline inteles!
Multumesc. :)

Anonim spunea...

Craciun Fericit si La Multi Ani! Sa fii sanatoasa, implinita, fericita, sa ai un An Nou plin de realizari. Multumesc pentru tot. Cu drag, Corina

Anonim spunea...

Craciun Fericit si multa pace si liniste in suflet...Multumim pentru ca existi si ne incanti cu posturile tale sensibile si totodata intelepte...

Paul spunea...

Cobor p'aci precum un fulg de nea. M-asez pe Steaua magilor de la Rasarit, citesc,ascult, gandesc si fug...precum un gand curat.
Craciun Fericit!

Cristian spunea...

Povestile sunt atat de minunate de Craciun.Aceasta sarbatoare este apropiata inimii mele inca din copilarie.Tot binele din lume iti doresc si sa petreci frumos de sarbatori.Craciun Fericit...PA!:)

Elisa spunea...

Craciun Fericit!Nasterea Domnului sa -ti umple inima de bucurie si Iubirea Lui sa o daruim cu darnicie,asa cum tu ,de ceva vreme,implinesti.Fii fericita draga Cora si Sarbatori Fericite familiei tale,cu toata dragostea,
Elisa.

ionborgo42 spunea...

Draga Cora !
Pentru mine,la aproape 67 de ani Craciunul este sarbatoarea copilariei mele.Cum trecem de Mos Nicolae parca in aer "pluteste' o mireasma de cetina de brad ,a ceva proaspat,nedefinit care se concretiza in mirosul specific de cetina de brad incemanat cu specificul bucatelor si al caldurii din casa.N-am avut parte de multe cadouri,pe vremea copilariei chiar copil unic fiind,mama singura nu razbea cu toate,dar tata din stele imi incipuiam ca ma priveste cu zambetu-i de mocan de la munte si=mi face semn sa ma bucur de copilarie.Nu stiu ce am dar acum,in Ajunul Craciunului, ma cuprinde un soi de nostalgie-reverie,ca nici nu stiu exact cu sa o exprim ,care ma indemna sa ma gandesc la cei dragi de aproape si mai ales de departe.
Din partea mea,tata Borgo de pe bloagge,un gand curat si frumos si sa aveti un "Craciun Fericit" si dorindu-va in continuare Sarbatori Fericite.Cu drag si respect,tata Borgo .

Anonim spunea...

SĂ AI PARTE DE PACE,LUMINĂ ŞI IUBIRE,SĂ FII SĂNĂTOASĂ ŞI SĂ-ŢI ÎNSOŢEASCĂ PAŞII ŞI GÎNDURILE MELE BUNE
CRĂCIUN ÎN MINUNEA (RE)NAŞTERII

greenfield spunea...

Craciun fericit, plin de bucurii!

Anonim spunea...

Crăciun Fericit!

pescarusul argintiu spunea...

Mestere draga, iti multumesc la randul meu pentru darnicia aprecierilor si sunt extrem de magulita ca am castigat prietenia unui om deosebit de sincer, sensibil si onest, ca tine!
Craciun fericit, plin de stralucire si voie buna, alaturi de toti cei dragi! :)

pescarusul argintiu spunea...

Draga Corina, fie ca magia unica a sfintelor sarbatori sa ne patrunda in suflete, in ganduri si in caminele leganate de vibratia colindelor!
Craciun binecuvantat, luminos si vesel, incarcat de stralucirea darurilor si a promisiunilor implinite!
LA MULTI ANI fericiti, alaturi de cei dragi sufletului tau!
Calde multumiri si imbratisari! :)

Laura spunea...

Craciun fericit! alaturi de cei dragi. Sa fie masa imbelsugata, inima implinita si bucuria prezenta.

Anonim spunea...

Un craciun de suflet, binecuvantat.
Si eu ma bucur sa te-am cunoscut prietena draga.
O seara de vis iti doresc

pescarusul argintiu spunea...

Draga Kitty, iti multumesc mult pentru urarile tale calde si pentru aprecierile generoase :)
Ma bucur mult ca-mi urmaresti materialele postate. Te rog, permite-mi sa te includ in galeria pretioasa a prietenilor mei virtuali!
Un Craciun luminos si implinit, invesmantat cu armonii blande de colinde si nins cu fulgi de poveste, alaturi de fiintele dragi sufletului tau!

pescarusul argintiu spunea...

Paul, sa stii ca fulgii de nea chiar au dansat prin vazduhul acestor zile de Craciun, cu mult farmec si gingasie, lasandu-mi usor la fereastra si sclipirile pline de magie ale urarilor tale :)
Totusi nu-mi pot opri o nedumerire ivita meteoric: daca toate gandurile curate ar fugi departe de noi, cine ne-ar mai tine companie... doar amintirea lor?
Sa facem astfel, incat ele sa ne insoteasca mereu, precum umbra ocrotitoare a aripilor ingeresti!
Craciun fericit, cu multa lumina si pace in suflet, impodobit cu mii de stelute ce ascund in ele tainice promisiuni!

pescarusul argintiu spunea...

Cristian, cata dreptate ai!
Povestile de Craciun ne-au farmecat copilaria si continua sa ne lumineze anii maturitatii intr-o maniera irezistibila, mereu vie.
Multumesc mult pentru frumoasele tale urari!
Am petrecut sarbatorile in familie, alaturi de familie si cu gandul la prietenii de suflet.
LA MULTI ANI si tie, de ziua numelui si fie ca sfintele sarbatori ale Craciunului sa-ti lumineze viata si faptele bune sa-ti fie masura rasplatei gandurilor tale senine si calde!

pescarusul argintiu spunea...

Elisa draga mea, te numeri printre fiintele din virtual pe care le indragesc in mod deosebit, fara sa le cunosc coordonatele fizice!
Esti ca o revarsare de lumina, de optimism si ganduri curate, tonice, pline de energie binefacatoare.
Iti multumesc pentru emotionantele cuvinte adresate si iti doresc sa pasesti la fel de frumos si cu tic-tac-ul inimii la fel de inlantuit, alaturi de seniorul si juniorul familiei tale, pragul nins de florile dalbe de mar, ale acestor sfinte si binecuvantate sarbatori de Craciun!

pescarusul argintiu spunea...

Draga tati Borgo, bine ati revenit in casuta mea mirosind usor a cetina de brad si a fragezime de cozonac cald!
Bucuria mea este fara margini cand va citesc aceste emotionante marturisiri din vremurile pline de farmec ale copilariei, chiar daca mangaiate doar de bunatatea si vrednicia mamei si ocrotite de ingerul pazitor mutat departe pe o stea, al tatalui multiubit.
Va simt ca de obicei, extrem de aproape, extrem de mangaietor prin vorbele intelepte si calde.
Sa aveti parte de un Craciun stralucind de lumina sfanta a gandurilor senine, sufletelor curate si presarat cu valuri proaspete de sananate si energie, pentru a va bucura fiintele dragi din familie si pe noi, prietenii de suflet din taramul virtual!
Va las cu mult drag si consideratie sub brad, un dar de versuri, impletite cu gingasa cununita a florilor dalbe, flori de mar, care sa va invite sufletul la zambet si la reverie:

"Suflet bun, suflet curat,
am plecat la colindat
cu ochi proaspeţi de copii,
suflet drag la noi să vii.

Luăm acum de la-nceput
toată fapta ce-a durut,
tu, copile, ştii prea bine
să ne ierţi cum se cuvine.

Loc acum te rog să faci
şi pentru copii săraci
să-i primeşti în sfântă casă,
să le-ntinzi aleasă masă.

Şi măcar în astă noapte
să mănânce mere coapte,
să nu fie nu se poate,
să-i întâmpini cu de toate.

Palme mici şi îngheţate,
haine vechi, decolorate,
zâmbet trist şi resemnat,
ia-le astăzi la palat.

Poate faci şi o minune
să-nmoi suflete tăciune
care zic că eşti al lor
şi te vând ca la obor…

Poate eşti şi bun şi aspru
şi îi cerţi aşa măiastru
să le vină de ruşine
că nu te-au slujit mai bine.

Poate vezi de cei curaţi
că tare sunt întristaţi
că e drumul către tine
plin de zarvă şi micime.

Dă-ne putere să dăm,
dă-ne gând să ascultăm,
dă-ne fapte-n loc de sfadă,
ninge-ne ca o zăpadă.

Vino cât mai poţi să vii,
cât mai suntem iar copii,
cât te aşteptăm cuminţi,
să ne legeni, să ne-alinţi…

Pân’ la ziuă-i plin de şoapte,
trec prin ochi fiori de noapte
dulce şi-ncă ne-nchinată,
de speranţă luminată."

("Colind de Craciun" - Victor Potra)

pescarusul argintiu spunea...

Cella draga mea, ca de obicei prezenta ta, de fiecare data cand apare, insotita de ingerul bun si ocrotitor, ma bucura, ma onoreaza si ma emotioneaza deopotriva! :)
O urare din suflet, ce mi-a mers cu precizie, direct la suflet!
Ce frumos ai spus, cu fiecare Craciun traim minunea renasterii!
Spiritul cald si stralucitor al sfintelor sarbatori de Craciun sa-ti lumineze viata si sa-ti impodobeasca sufletul cu zambete, bucurii si impliniri meritate!
Iti trimit cu drag apripa unui colind, sa-ti aduca binecuvantare si liniste sufleteasca:

"În noaptea sfântă de Crăciun
În inimă se-adună pace.
În lume duşmănia tace,
În case dulci colinzi se spun.

Iertarea nu-i doar în poveşti,
Ci e în noi, şi-atunci e multă,
Inimile gând bun ascultă,
Este Crăciun şi tu... iubeşti!

Iar bucuria izvorăşte
Din orice colţ, oricât de mic,
Chiar şi din ochi de pui pitic,
Căci lacrima, azi, se opreşte.

În noaptea de Crăciun tu dormi,
Dar îngeri mulţi, mulţi te veghează,
Imn lui Hristos ei intonează,
Cântă cu ei şi munţi, şi pomi."

pescarusul argintiu spunea...

Greenfield, scumpa prietena, asa sa fie, precum spui tu!
Craciun implinit, cu bucurii, sanatate, legaminte reinnoite, colinde murmurate bland, pe aripi albe si pufoase de fulgi de nea, alaturi de toti cei dragi!

pescarusul argintiu spunea...

Bibliotecaru, Craciun Fericit si tie, plin de lumina si impliniri! :)
Cateva ganduri imbracate in vers sa-ti aduca un strop de armonie si pace sufleteasca:

"Într-o lume obosită
După multe căutări,
Iată ziua însorită,
Când e cerul fără nori.

Într-o lume mişcătoare
După ce e trecător
Iată ziua numai soare,
A Celui nemuritor.

Într-o lume chinuită
De gând rece şi străin,
Iată ziua mult dorită,
Când colindătorii vin.

Într-o lume întristată,
Înecată în oftat,
Iată ziua aşteptată
Pentru Fiul de-Împărat.

Nici durerea, nici amarul
Nu se pot statornici
Într-o lume-n care Domnul
A primit şi Om a fi!

Sub aripa disperării
Oamenii prea mult au stat.
Ochiu-n pleoapa aşteptării
Prin Hristos, s-a deşteptat!"

("Craciunul" - Mirela Sova)

pescarusul argintiu spunea...

Laura, iti multumesc mult pentru frumoasele urari! :)
Sa porti in inima ta bucuria si lumina acestui sfant Craciun, daruind in jur din prinosul tau sufletesc, ca si pana acum!
Sarbatori fericite si pline de iubire, draga mea, pe insorite meleaguri valenciene!

pescarusul argintiu spunea...

James, ca de obicei, ai surprins cu iscusinta si talent esenta acestor sfinte momente de sarbatoare.
Un Craciun iluminat de ganduri senine, de suflete curate si de iubirea indreptata catre fiintele tale dragi, pe armonii de dulci si mangaietoare colinde!

ionborgo42 spunea...

Cora ,
Eu am obiceiuri ciudate,determinate mai mult de fire decat de "multimea anilor adunati' si "vin in vizita mai rar si doar cand simt ca trebuie sa-ti transmit ceva din suflet.
Multumesc de daruri.
Se incheie un an si vine altul cel Nou.Fie ca anul ce "sta sa vina" sa-ti aduca numai sanatate ,bucurii si impliniri multe.
Iti doresc"La Multi Ani" si "An Nou Frericit"!!!
Cu mult drag,tata Borgo !

pescarusul argintiu spunea...

Tati Borgo, va multumesc din suflet pentru aceste urari, ce ma bucura si ma emotioneaza intens! :)
Sunteti un prieten special si un oaspete drag, mereu binevenit in oaza mea de liniste si speranta!
Un An Nou iluminat de putere, sanatate, optimism, pofta de viata, multe bucurii si liniste sufleteasca, alaturi de toti cei dragi!
LA MULTI ANI rodnici si binecuvantati!
Cu mult drag!