miercuri, 23 septembrie 2009

Desavarsirea tainica a celor 12 zodii (1)

Intr-o buna dimineata, Dumnezeu si-a privit cei 12 copii intrebandu-se ce le mai lipseste. Deodata dorinta de a-i inzestra cu vointa omeneasca I-a luminat fata. Unul cate unul, fiii au pasit pentru a-si primi darul divin:

"Tie Berbecule, iti harazesc prima mea samanta pe care o poti sadi cu onoare. Pentru fiecare samanta care va rodi, inca un milion va rodi in mana ta. Tu nu vei avea timp sa vezi crescand nici una dintre acestea pentru ca tot ce insamantezi va rodi cu prisosinta.. Tu vei fi primul care va sadi in mintea umana Ideea Mea. Dar nu este datoria ta sa hranesti Ideea. Viata ta este actiune si sigurul tau scop este sa-l faci constient pe om de Creatia Mea. Celui care isi indeplineste menirea ii daruiesc virtutea respectului de sine!" Tacut, Berbecul a pasit spre locul sau.

"Pe tine, Taurule, te inzestrez cu puterea de a preface samanta in substanta. Munca ta este mareata si are nevoie de rabdare. Tu trebuie sa implinesti tot ce a fost inceput, altfel semintele vor fi risipite in vant. Nu te vei indoi niciodata de puterea ta, nu-ti vei schimba gandul la mijlocul drumului si nu vei depinde de altii pentru a-ti desavarsi opera. Iti ofer taria, foloseste-o intelept!" Si Taurul reveni supus la locul sau.

"Tie, Geamanule, iti sunt sortite intrebarile fara raspuns, ca sa poti arata tuturor ceea ce vede si simte omul in jurul sau. Tu nu vei sti niciodata de ce acesta vorbeste sau asculta, dar in cautarea intelesurilor adanci ale lumii vei afla darul Meu: cunoasterea!" Iar Geamanul, ingandurat, pleca.

"Pe tine, Racule, te investesc cu datoria de a-ti invata semenii ce este emotia. Tu vei starni rasul sau lacrimile; astfel, tot ceea ce ei vor vedea si vor gandi le va trezi multumire si bucurie sufleteasca. Pentru aceasta primeste in dar familia pe care tu o poti inmulti!" Si Racul se retrase timid.

"Tu, Leule, ai menirea sa arati intregii lumi creatia Mea plina de stralucire. Dar sa te ingrijesti de mandria ta si intotdeauna sa iti dai seama ca este opera Mea, iar Creatorul este unic. Daca vei uita aceasta, oamenii te vor dispretui. Tu vei indeplini totul cu ardoare si orice vei face va fi spre binele tuturor. Pentru aceasta ai nevoie de nobletea cu care te inzestrez!" Leul pasi maiestuos spre locul sau.

"Tie Fecioara, iti este dat sa cercetezi tot ceea ce omul a faurit in lumea pe care I-am daruit-o. Tu vei scruta patrunzatoare drumurile sale si-l vei preveni cand greseste. Astfel, creatia poate atinge desavarsirea prin tine. Pentru aceasta vei primi puritatea gandirii!" Fecioara pleca privind atent in jurul sau...


S-au intrupat intocmai trasaturile ce definesc dincolo de timp si spatiu, fiinta zodiilor...

Berbecul a fost investit cu energia inceputului. El are idei fulgeratoare - de multe ori geniale - si doreste sa realizeze mai multe proiecte simultan, dar nu ii este caracteristica finalizarea lor. Berbecul este prima zodie la care se trezeste constiinta de sine (el simte ca exista).

Taurului i s-a conferit energia stabilitatii, a fost inzestrat cu o mare putere de munca, incredere si rabdare si de aceea el poate duce la bun sfarsit orice actiune.

Geamanul a primit in dar puterea ratiunii, intelegerea spontana a lucrurilor si a fiintelor. Manifestand curiozitate in orice domeniu, el studiaza, se informeaza si obtine cunoasterea pe care doreste sa o impartaseasca celorlati pentru a le aduce si lor intelegerea.

Racului i-a revenit energia sensibilitatii. El ii face pe oameni sa constientizeze emotia trairilor si gandurilor pe care le au. Are o mare atractie pentru viata de familie si de grup, din dorinta de a obtine echilibru si securitate emotionala.

Leul - semn stralucitor generat de Soare - a fost investit cu energia fortei nobile, regale. Dotat cu vitalitate, demnitate, vointa ferma si autoritate, el reuseste in actiunile sale si primeste mereu recunoasterea meritelor sale.

Fecioarei i s-a conferit energia logicii, a discernamantului. Folosindu-si ingeniozitatea, nativul are o eficienta practica in tot ce intreprinde.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Pescarusule dra,frumoasa poveste ne-ai spus.Nu am auzit-o pana acum si astept cu nerabdare partea a doua.
Imi plac si pozele pe care le-ai adaugat...sunt mai deosebite.Cine a autorul?
http://www.zastavki.com/eng/Zodiac_signs/

Sa ai o zi minunata!
Gabi.

starsgates spunea...

Chiar frumoasă povestea.:)
Aştept partea a II a.

INCERTITUDINI spunea...

"Tie, Geamanule, iti sunt sortite intrebarile fara raspuns, ca sa poti arata tuturor ceea ce vede si simte omul in jurul sau. Tu nu vei sti niciodata de ce acesta vorbeste sau asculta, dar in cautarea intelesurilor adanci ale lumii vei afla darul Meu: cunoasterea!" Iar Geamanul, ingandurat, pleca.

Frumos si incert, nu?

angela spunea...

si un sagetator?
ce face?
ca eu tot leg si dezleg mistere :)

pescarusul argintiu spunea...

Gabi draga, ma bucur ca ai remarcat frumusetea si profunzimea povestii despre geneza zodiilor!
Nici eu nu o stiam, am cules-o si am asternut-o aici, spre a-i gusta esentele impreuna.
Partea a doua va sosi foarte curand, doar un strop de rabdare sa ai :)
Imaginile ce ti-au incantat privirea si sufletul sunt picturi ale artistei Victorita Dutu, matematician si pasionata de poezie in acelasi timp.
Multumesc mult pentru reprezentarile alegorice ale zodiilor ce mi le-ai daruit!
O noapte scaldata in binecuvantarea cereasca si ocrotita de ingeri!

pescarusul argintiu spunea...

Starsgates, chiar ma bucur sincer ca ti-a placut! :)
Va urma in curand si partea a doua a genezei zodiilor, ce se anunta cel putin la fel de interesanta ca si prima ;)

pescarusul argintiu spunea...

Draga Gina, nu-i asa ca te regasesti in aceasta descriere sintetica si plina de adevar?
Asa este, frumos si pigmentat cu incertitudini!
Cu cat stim mai mult, cu atat ne dam seama ca nu stim mai nimic...

pescarusul argintiu spunea...

Angela, un Sagetator cu siguranta face lucruri marete! :)
Vom verifica cum este plasmuit si decodificat misterul, imediat ce va curge partea finala a istorisirii despre faurirea semnelor zodiacale.
Fara indoiala, se va confirma ce stiai!

mirolara spunea...

astept si eu cu nerabdare varsatorul :)

pescarusul argintiu spunea...

Bun venit, Mirolara!
Va sosi si Varsatorul, cu daruri si ganduri curate pentru intreaga creatie :)
Se apropie incet-incet, caci vine de departe...

Anne spunea...

Pot sa spun ca este foarte tare, imi place :)

pescarusul argintiu spunea...

Anne, esti binevenita, ca de obicei, sa te incarci de energie pozitiva!